Sade vesitti Iivo Niskasen taktiset suunnitelmat – "Tulikin tuollainen kävelykisa"

Iivo Niskanen nousi komeasti seitsemänneksi maastohiihdon maailmancupin 15 kilometrin perinteisen takaa-ajossa sunnuntaina. Ilman Lillehammerissa puhjennutta lumi- ja räntäsadetta suomalaismestari olisi saattanut pystyä vieläkin parempaan. 

Alla olevalla videolla Tulosruudun juttu Lillehammerin lauantain kisoista. 

Niskanen aloitti kisan väkevästi ja nousi pääjoukkoon jo ensimmäisellä viiden kilometrin lenkillä. Tuossa vaiheessa sää oli vielä kelvollinen, mutta hetkeä myöhemmin alkoi armoton sade.  

– Oli tarkoitus, että toisella kierroksella vedetään happea ja kolmannella isketään tuohon pitkään nousuun, mutta sitten keli päätti muuttaa vähän suunnitelmia. Tulikin tuollainen kävelykisa, Niskanen kommentoi Hiihtoliiton tiedotteessa

– Siinä nousussa olisi voinut hyvinkin tehdä eroa, mutta sieltä ylhäältä ei meinaa päästä keulassa alas, kun porukkaa tulee niskaan. Se meni vähän sellaiseksi shakinpeluuksi, kun mietti seuraavia siirtoja, Niskanen summasi. 

Juttu jatkuu videon alla. 

Niskanen taisteli vielä loppusuoralla jopa kolmospaikasta, mutta joutui taipumaan muutamalle kilpaveljelle. Norja otti kisassa kolmoisvoiton. 

Miesten maailmancup jatkuu 30 kilometrin vapaan kisalla Norjan Beitostölenissä ensi lauantaina. 

Lue myös:

    Uusimmat