Mainos

Tuleeko parisuhteesi onnistumaan? Asiantuntijat paljastavat seitsemän salaisuutta

Tuleeko parisuhteesi onnistumaan? Asiantuntijat paljastavat toimivan suhteen tärkeimmät asiat. 

Onko hän SE Oikea? Ennen alttarille astelua selvitä itsellesi (ja hänelle) nämä seitsemän asiaa.

Hyvä avioliitto on taitolaji – sen lisäksi että nautitte korkealennoista, teidän on selvittävä yhdessä myös mahalaskuista, joita on taatusti luvassa yhteisen elämän aikana. Huffington Post -lehden haastattelemat avioliittoneuvojat vinkkaavat seitsemän asiaa, joiden tulee täyttyä ennen alttarille marssimista.

1. Työskennelkää hetki yhdessä

Kommunikaatio voi olla haastavaa läheisen ihmisen kanssa, sillä tunteet niin hyvässä kuin pahassakin asettuvat tielle – vai huomaatko itse kiukuttelevasi rakkaallesi kiireisen päivän jälkeen? Mitä läheisempi ihminen on sinulle, sitä helpommin purat itseäsi hänelle.

Yhdessä työskentely on loistava tapa oppia kommunikoimaan hyvin.

– Kun voitte kumpikin jakaa tuntemuksenne selkeästi ja rehellisesti, liitosta tulee kestävä. Jos sinulla on vaikeaa sanottavaa, tervein tapa on keskustella asioista suoraan, kertoo psykiatri Marcia Sirota lehden haastattelussa.

2. Selvittäkää perhetoiveenne

Älä oleta, vaan kysy suoraan – haluatko lapsia ja jos, niin kuinka monta? Jos pariskunnasta toinen haaveilee monesta pikkupiltistä ja toinen pysyy mieluummin lapsettomana, ollaan ongelmissa, ja sen on hyvä selvitä ennemmin kuin myöhemmin. 

3. Tiedä omat heikkoutesi

Jokaisella meistä on myös huonoja puolia ja niiden tiedostaminen on tärkeä osa toimivaa liittoa. Tiedä, mitkä ovat omat hankalat piirteesi ja kerro niistä kumppanillesi, mutta tee myös töitä huonojen puoliesi parantamiseen.

Pienestäkin asiasta voi tulla suuri, sillä parisuhde on yksi elämäsi läheisimpiä suhteita, jos ei läheisin.

4. Huolehtikaa toistenne perheenjäsenistä ja ystävistä

Jos et tule toimeen tyttöystäväsi isän kanssa, yritä enemmän. Toimivassa parisuhteessa osapuolet eivät joudu ongelmiin kumppaninsa perheen tai ystävien kanssa, sillä sinun tehtäväsi on mahdollistaa toimivat suhteet myös muihin ihmisiin.

– Yritä pyrkiä rauhaan kumppanillesi läheisten ihmisten kanssa. Vaikka et olekaan menossa heidän kanssaan naimisiin, he ovat tulevalle puolisollesi tärkeitä ja siksi myös sinulle tärkeää. On sinun lahjasi rakkaallesi, että et vaikeuta hänen perhesuhteitaan tai vaaranna tärkeää ystävyyttä, toteaa Floridan yliopiston perheterapeutti Nari Jeter.

5. Keskustelkaa parisuhteestanne viikoittain – jo ennen kuin astutte avioliittoon

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Marcia Naomi Berger kehottaa pitämään viikoittain lyhyen parisuhdekeskustelun, jossa keskitytte rakkauteenne.

– Viikoittainen avioliittokeskustelu on lyhyt ja rento keskustelu ilman varsinaista aihetta. Sen aikana puhutaan esimerkiksi keskinäisestä kunnioituksesta, vastuiden jakautumisesta tai suunnitellaan vaikkapa tulevia treffejä.

6. Puhukaa myös rahasta

Yksi parisuhteen haastavimpia aiheita on raha – miten puolisosi suhtautuu rahaan, minkä verran sitä on käytettävissä ja miten käyttötapanne eroavat toisistaan.

Tehkää suunnitelma, joka sopii kummallekin osapuolelle ja mikäli hoidatte raha-asioitanne yhdessä, huolehtikaa rahankäytön läpinäkyvyydestä. Jos yhteiset raha-asianne toimivat, olette reippaasti plussan puolella ja vältytte useilta tulevaisuuden riidoilta. 

7. Älkää vältelkö vaikeitakaan aiheita

Jokaisella parilla on keskustelunaihe, jota ei haluta päästää päivänvaloon. Tämä pätee myös onnellisiin liittoihin sillä erotuksella, että toimivassa parisuhteessa myös mahdolliset peikot käydään läpi.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.