Trumpin käytös lietsoo pelkoa demokraateissa: Ehdottavat, että presidentin henkinen tila selvitetään komission avulla

Yhdysvalloissa demokraatit ehdottavat komission perustamista selvittämään sitä, onko republikaanipresidentti Donald Trump henkisen tilansa puolesta kykenevä hoitamaan virkaansa.

Demokraatit vetoavat tekeillä olevassa esityksessään perustuslain 25. lisäykseen, jonka mukaan varapresidentti voi ottaa tehtävän hoitaakseen, jos presidentti ei kykene täyttämään velvollisuuksiaan.

Kongressin edustajainhuoneen puhemiehen Nancy Pelosin mukaan lakiesityksen tarkoituksena on turvata johtamisen jatkuvuus maan hallinnon korkeimmassa virassa.

Ehdotuksen taustalla on demokraattien mukaan huoli Trumpin koronavirustartunnasta ja siihen annetusta lääkityksestä, jonka on pelätty vaikuttavan presidentin mielialaan.

Trump: Olen täydellinen fyysisen kunnon esimerkki ja erittäin nuori

Pelkoja ovat lietsoneet presidentin käytös Twitterissä ja televisiohaastattelussa, jossa 74-vuotias presidentti sanoi olevansa "täydellinen fyysisen kunnon esimerkki ja erittäin nuori".

Pelosin mukaan Trump on irtautunut todellisuudesta tavalla, joka "olisi hauskaa, jos se ei olisi niin tappavaa".

Trump ampui takaisin välittömästi Twitterissä.

– Hullun Nancyn jos kenen pitäisi olla tarkkailtavana. Ei häntä turhaan hulluksi kutsuta!

Republikaanit syyttivät Pelosia jopa vallankaappauksen hautomisesta.

Perustuslain 25. lisäyksen käyttöönotto on epätodennäköistä, sillä Trumpille uskollisuudesta tunnetun varapresidentti Mike Pencen pitäisi haluta ottaa valta presidentiltä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja