Mainos

Trump lähetti Asap Rockyn kohuoikeudenkäyntiin panttivankikysymysten erityisedustajan – myös räppärin äiti paikalla: "Tämä on painajainen"

4:17
Amerikkalaisräppäri Asap Rockyn oikeudenkäynti sai aikaan valtavan mediamylläkän kymmenissä maissa - toimittaja kertoo, mitä päivästä jäi käteen.

Asap Rockyn äiti on paikalla oikeudenkäynnissä. Donald Trump lähetti oikeudenkäyntiin erityisedustajansa.

Ruotsista kansainväliseksi uutiseksi noussutta kuukauden takaista katutappelua ryhdyttiin perkaamaan tiistaina Tukholman käräjäoikeudessa.

Tuomioistuimen on määrä selvittää, syyllistyikö amerikkalainen rap-artisti Asap Rocky eli Rakim Mayers ystävineen pahoinpitelyyn vai puolustiko hän vain oikeutetusti itseään.

Vankilan vihreään asuun pukeutunut 30-vuotias Mayers kiisti asianajajansa välityksellä syyllistyneensä rikokseen ja vetosi hätävarjeluun.

Monikymmenpäisen kansainvälisen toimittajajoukon lisäksi oikeudenkäyntiä oli turvasalissa seuraamassa muun muassa Mayersin äiti Renee Black.

– Tämä on painajainen, Black kommentoi istuntotauolla Dagens Nyheterille.

"Ei vaikutusta Ruotsin ja USA:n poliittiseen suhteeseen"

Asap Rocky otettiin kiinni heinäkuun alussa muutama päivä kahakan jälkeen, ja hän on ollut siitä saakka tutkintavankeudessa.

Tapaus sai lisäkierroksia USA:n presidentti Donald Trumpin nostettua sen esille Twitterissä ja vedottua pääministeri Stefan Löfveniin Mayersin vapauttamiseksi.

Oikeudenkäyntiä oli saapunut Tukholmaan seuraamaan myös Trumpin panttivankikysymysten erityisedustaja Robert C. O'Brien.

– Presidentti pyysi minua tulemaan ja tukemaan näitä Yhdysvaltain kansalaisia. Työskentelemme tuodaksemme heidät takaisin mahdollisimman pian, O'Brien kommentoi AFP:lle.

Mayersin jäätyä tutkintavankeuteen Trump sanoi olevan hyvin pettynyt Löfveniin ja totesi Ruotsin "pettäneen Yhdysvaltain afroamerikkalaisen yhteisön".

Korkean tason sekaantumisesta huolimatta Ruotsin ja Yhdysvaltain välille ei ole vaarassa syntyä suurempia ongelmia, arvioi Ruotsissa pitkään asunut amerikkalaislähtöinen valtiotieteilijä Merrick Tabor Tukholman yliopistosta.

– Tämä ei ole vaikuttanut Ruotsin ja Yhdysvaltain poliittiseen suhteeseen, Tabor tiivistää STT:lle.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja