Löfven kommentoi tiukasti Asap Rocky -kohua ja puhelua Trumpin kanssa: "Sillä ei ole väliä, kuka soittaa tai tviittaa"

Ruotsin ja Yhdysvaltojen välille muodostui kansainvälinen kohu, kun presidentti Donald Trump pyysi pääministeri Stefan Löfveniä auttamaan Ruotsissa pidätetyn amerikkalaisräppäri Asap Rockyn vapauttamisessa. Nyt Löfven on kommentoinut tapausta Allehanda-lehdelle. Löfvenin kommenteista kertoo myös esimerkiksi Expressen ja Aftonbladet

Löfvenin mukaan puhelinkeskustelu Trumpin kanssa sujui hyvässä hengessä. Löfven sanoo olleensa hyvin selvä sen kanssa, että Ruotsin oikeuslaitos on riippumaton, eikä sen kanssa ole neuvotteluvaraa.

– Sillä ei ole väliä, kuka soittaa tai tviittaa, Löfven kertoo lehdelle viitaten Trumpin puheluun ja tviitteihin.

– Tästä asiasta ei ole mitään syytä käydä tästä keskustelua Trumpin kanssa, Löfven toteaa.

Löfven korostaa haastattelussa myös, että hyvät suhteet Yhdysvaltoihin ovat Ruotsille tärkeät. Siksi onkin hänen mukaansa tärkeä selittää Ruotsin oikeusjärjestelmän toimintaa. 

Trump vaati vapauttamista

Asap Rocky on vangittuna Ruotsissa, jossa hän sai viime viikolla syytteen pahoinpitelystä istuttuaan lähes kolme viikkoa tutkintavankeudessa. Räppäri pidätettiin Ruotsissa 3. heinäkuuta epäiltynä osallisuudesta pahoinpitelyyn.

Pidätyksen tapahduttua Trump sanoi ottavansa yhteyttä Löfveniin. Kun yhteistä ymmärrystä ei löytynyt, Trump ilmoitti olevansa "erittäin pettynyt" Löfveniin, koska tämä ei auttanut vapautuksessa.

Esimerkiksi Ruotsin entinen pääministeri Carl Bildtvastasi kohuun tviittaamalla, että Ruotsin oikeuslaitos on itsenäinen. 

Lue myös:

    Uusimmat