Mainos

Suositun räppärin Asap Rockyn oikeudenkäynti alkoi, tähti kiistää rikoksen – MTV Uutiset seuraa kolme päivää kestävää oikeudenkäyntiä

4:53
MTV Uutiset seuraa oikeudenkäyntiä.

Oikeudenkäynti Asap Rockya eli Rakim Mayersia vastaan käydään Tukholmassa kello 10.30 Suomen aikaa. Pääkäsittely siirrettiin turvasaliin. 

Kello 13.15: Oikeudessa tutkittiin Asap Rockyn henkivartijan sekä 19-vuotiaan naispuolisen ystävän lähettämiä tekstiviestejä, joissa puhutaan mahdollisesti pahoinpitelytilanteesta. Yhdessä tekstiviestissä sanotaan "Harlem" -nimisen henkilön tarttuneen pulloon ja lyöneen sen maahan. Ei ole selvää, keneen nimellä viitataan. Puolustusasianajaja haluaa tietää tarkan ajan ja tilanteen, jossa pulloa olisi käytetty. Oikeudenkäynnissä pidetään tauko.

Kello12.15: Oikeudessa katsotaan videota tapahtumista. 

Kello 11.57: Kantajan vammojen läpikäyminen jatkuu. Lääkärin mukaan hän on joutunut kärsimään kovaa kipua. 

4:30
Näin jenkkiräppäri Asap Rocky vastasi syytteisiin oikeudessa.

Kello 11.45: Syyttäjä käy läpi kantajan vammoja. Hänellä on murtunut kylkiluu sekä useita mustelmia ja viiltoja kehossaan. 

Kello 11.42: Kantajan tilanteen nähnyt ystävä on todistamassa. Poliisin tutkimusten mukaan tekovälineenä käytetyssä pullossa ei ole hyödyllistä DNA:ta. 

Kello 11.25: Asap Rocky kiistää syyllistyneensä rikokseen. Hän myöntää lyöneensä ja potkineensa, mutta itsepuolustuksena. Myös kaksi muuta syytettyä tekevät samoin. 

Kello 11.20: Syyttäjän mukaan pulloa käytettiin tekovälineenä. Kantaja vaatii 139 700 ruotsin kruunun korvauksia. 

Kello 11.10: Puheenvuoro on syyttäjällä. Syyttäjän mukaan Asap hyökkäsi tarkoituksella 19-vuotiaan kantajan kimppuun lyömällä ja potkien häntä, kun hän on maannut maassa. Uhri sai mustelmia ja haavoja.

Kello 11.08: Myös kantaja on saapunut saliin. Kaikkia todistajia kuullaan torstaina kello 15. 

Kello 11.02: Syytetty Asap Rocky on saapunut saliin vihreissä vaatteissa ja istunut paikoilleen. Hänellä ei ole käsirautoja. Myös kaksi muuta syytettyä ovat saapuneet saliin. Toisella heistä on käsiraudat.

Kello 10.55: Oikeudenkäynti pidetään ruotsiksi. Myös Mayersin äiti on paikalla. 

Kello 10.45: 19-vuotias kantaja vaatii 139 700 kruunua (noin 13 140 euroa) korvauksia. Tekijän sanotaan osoittaneen julmuutta ja säälimättömyyttä uhriaan kohtaan. 

Kello 10.32: Media on päästetty sisään saliin. Oikeudenkäynti alkaa hieman myöhässä, koska kaikki eivät ole päässeet vielä sisään tiukkojen ja kauan kestävien turvatarkastusten vuoksi. 

Kello 10.25: Ruotsalaisen Aftonbladetin mukaan paikalla on toimittajien lisäksi paljon ulkopuolisia asiasta kiinnostuneita ihmisiä. 

Kello 10.05: Oikeudenkäynti on alkamassa. Paikalla on useita median edustajia ympäri maailmaa. Poliisi ylläpitää järjestystä.

6:04
Amerikkalaisräppäri Asap Rocky astuu oikeuden eteen.

Kello 09.30: Ruotsalaislehti Expressen kertoo, että Asap Rockya ollaan nyt tuomassa oikeuden eteen. 

Tapahtumat saivat alkunsa kesäkuun 30. päivä sattuneesta välikohtauksesta. Asap Rockya ja hänen kahta ystäväänsä syytetään pahoinpitelystä. 

Maksimirangaistus pahoinpitelystä Ruotsissa on kaksi vuotta vankeutta.

Asiantuntijat kuitenkin arvioivat, että Asap Rocky tulee saamaan korkeintaan ehdollista vankeutta ja sakkoja. 

Tapaus on saanut paljon kansainvälistä huomiota, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump soitti Ruotsin pääministerille Stefan Löfvenille ja tarjoutui maksamaan Asap Rockyn takuut.

Myöhemmin Trump on kritisoinut Löfveniä siitä, ettei hän ole vapauttanut yhdysvaltalaisräppäriä. 

MTV Uutiset seuraa kolme päivää kestävää oikeudenkäyntiä, joka jatkuu torstaina ja päättyy perjantaina. 

Uusimmat tiedot päivittyvät tähän artikkeliin. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja