Mainos

Trigana Air -yhtiön johtaja: Koneessa ei ollut liikaa kuormaa, sää todennäköinen syy katoamiselle

Papualla kadonneen indonesialaisen matkustajakoneen lentoreitillä oli ollut erittäin huono sää.

Trigana Air -yhtiön johtajan mukaan konetta etsimään lähetettiin pian toinen yhtiön kone, mutta se joutui palaaman takaisin lentokentälle, koska sää oli niin huono.

Trigana Air-yhtiön koneeseen menetettiin yhteys tänään noin kello yhdeksän aamulla Suomen aikaa. Koneen sijainnista ei ole tietoa.

Turvallisuusvirasto kertoi Twitterissä, että koneen kyydissä on 44 aikuista, viisi lasta sekä viisi miehistön jäsentä.   

– Oksibil (paikka, jonne kadonneen koneen piti laskeutua) sijaitsee vuorisella alueella. Sääolot saattavat muuttua siellä hyvinkin nopeasti. Sumu ja tuuli saattavat alkaa täysin yllättäen, lentoyhtiön johtaja Beni Sumaryanto sanoi uutistoimisto AFP:lle.

– Uskomme vahvasti, että onnettomuus johtui säästä eikä syynä ollut esimerkiksi se, että koneessa olisi ollut ylipainoa, Sumaryanto jatkaa.

Liikenneministeriön edustaja korosti, että sääolot alueella ovat edelleen hyvin hankalat, mikä hankaloittaa etsintöjä.

Triganalla Air -yhtiöllä onnettomuuksia ennenkin

Kadonnut Trigana Air- yhtiön kone oli matkalla Papuan provinssin pääkaupungista Jayapurasta syrjäiselle Oksibilin lentoasemalle. 

Trigana Air -yhtiöllä on airfleets.com -sivuston mukaan käytössä 14 konetta. Näistä 10 on ATR-tyypin koneita ja neljä Boeing 737 -tyyppisiä lentokoneita. Koneiden keski-ikä on noin 26,6 vuotta.

Trigana Airilla on ollut 14 onnettomuutta vuodesta 1991, jolloin se aloitti toimintansa. Tiedot käyvät ilmi Aviation Safety Networkin sivuilta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.