Tragedia oli sekunneista kiinni – 3-vuotiaan nopea toiminta pelasti uima-altaaseen pudonneen pikkusiskon hukkumiselta

Siskon nopea toiminta pelasti uima-altaaseen vahingossa pudonneen taaperon hengen. Video tilanteesta voi järkyttää!

Siskon nopea toiminta pelasti taaperon hengen Chiang Maissa, Thaimaassa. Dramaattisessa tapauksessa lapsi oli hukkua pudottuaan vahingossa perheen takapihan uima-altaaseen.

Tapaus sattui helmikuussa 2022, kun Kana Kanuengnit, 3 ja hänen siskonsa Kaning, 2, olivat pihalla leikkimässä. Isä Apisit, 29, vahti lapsia, mutta käänsi selkänsä muutamiksi sekunneiksi lakaistessaan lehtiä pihasta.

Isä käänsi selkänsä – lapsi putosi altaaseen

Isän kääntyessä pois Kaning putosi uima-altaaseen. Vaikka vettä altaassa on vain hieman yli metrin verran, tilanne olisi voinut muuttua nopeasti kohtalokkaaksi.

Valvontakamera kuitenkin tallensi, miten Kana huomasi siskonsa pudonneen veteen ja alkoi nopeasti huutaa ja hakea isää avuksi. Tilanteen näet yllä olevalta videolta.

Lapsensa huudon kuultuaan Apisit sukelsi välittömästi altaaseen pelastamaan lapsensa.

– En tiennyt, mitä tehdä. En ajatellut puhelintani, en tavaroita taskussani. Heitin kaiken pois ja vain sukelsin altaaseen, Apisit kuvaa.

– En kuullut mitään. Se oli minun virheeni, olin huolimaton, mutta onneksi paikalla oli pieni sankarini, vanhin tyttäreni.

"Se on hyvä esimerkki muistuttamaan, ettei silmiään saa irrottaa lapsesta edes sekunniksi"

Lapset eivät vielä osaa uida. Vaikka Kaning oli vedessä vain hetken, hän oli isän mukaan jo hukkumassa. Isä toivoo muiden vanhempien näkevän karmean tilanteen videolta.

– Se on hyvä esimerkki muistuttamaan, ettei silmiään saa irrottaa lapsesta edes sekunniksi, jos olette veden ääressä.  Haluan korostaa pienten lasten vanhemmille, että altaan ympärille tulisi laittaa aita, ja jos aitaa ei ole, aina kannattaa olla varovainen, Apisit sanoo.

Lähteet: KameraOne, News.com.au, The Sun

Lue myös:

    Uusimmat