Tällaista vaaraa ei tule edes ajatelleeksi: Hauska rantapäivä päättyi kauhuun – 8-vuotias ajautui merelle uimapatjallaan

1:06
Vaara vaani näissäkin! 2-vuotias osoitti uima-altaan lapsiturvalliset portaat vaarallisiksi

8-vuotias Declan ajautui merelle, kun tuuli nappasi kiinni hänen yksisarvisen muotoisesta uimapatjastaan. Pelastajien mukaan jättimäinen uimapatja reagoi tuuleen kuin purje, ja ilmavirta voikin vetää varomattoman nopeasti kauas rannalta.

8-vuotiaan Declan O'Connorin rantapäivä muuttui painajaiseksi, kun hän ajautui merelle uimapatjallaan.

Declan oli perheensä kanssa Yhdysvaltain Pohjois-Carolinassa viettämässä rantapäivää. Hän meni vesirajan tuntumaan yksisarvisen muotoisella uimapatjalla ja leikki hiekalla, kun tuuli yllättäen nykäisi suuren ilmapatjan veteen.

Isä Don yritti rynnätä kelluvan hevoseläimen perään, mutta ei onnistunut tavoittamaan ilmapatjaa. Tuuli kiidätti Declania nopeasti merelle.

– Poikani kelluu keskellä merta tuon kellukkeen päällä. Hänellä ei ole pelastusliivejä. Hän ei oikeastaan osaa uida, äiti Jill muistelee.

"Silmänräpäyksessä se oli aallonmurtajien tuolla puolen"

Perhe soitti apua. Pelastajat ryntäsivät Declanin perään 15 minuutin kuluttua siitä, kun hän irtosi rannasta.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

– Patja oli aivan siinä lähellä, kädenojennuksen päässä, ja sitten, silmänräpäyksessä se oli aallonmurtajien tuolla puolen ja liian kaukana, että he olisivat saaneet sen takaisin, vesipelastusryhmän päällikkö Tony Young kuvailee.

Declania ohjeistettiin huutamalla: hänen tulisi pysyä lautan päällä.

– Usein ihmiset joutuvat ongelmiin, koska he "hylkäävät laivan" ja yrittävät uida takaisin, Young sanoo.

Ongelma oli tuulen suunta: tuuli puhalsi tuona päivänä merelle päin, jolloin sen viemä patja ajautui jatkuvasti kauemmas. Declan oli kellunut jo noin 800 metrin päähän, kun apu viimein saapui. 

Uimapatja voi olla petollinen

Myös yksisarvispatja pelastettiin mereltä. Young tiimeineen muistuttaa ihmisiä järjen käytöstä ja turvallisuuden huomioinnista.

Pelastajien mukaan jättimäinen uimapatja reagoi tuuleen kuin purje, ja ilmavirta vetikin Declanin tapauksessa yksisarvisen nopeasti merelle. Youngin mukaan ongelma on yleisempi kuin moni ymmärtääkään.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Tällaiset patjat ovat hyvin suosittuja. Kehotamme kaikkia ankkuroimaan ne jotenkin, tai vanhempia pitämään kiinni (niiden) narusta, Young sanoo.

Pelastajien mukaan ongelma ei ollut valvonnan puute vaan se, että toisinaan onnettomuus tapahtuu "sekunneissa". Lapselle voi varmuudeksi pukea rannalla pelastusliivit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja