TPS valitsi uuden urheilutoimenjohtajan – mies Jääkiekkoliitosta tekemään uutta nousua

TPS:n ex-luotsi Kalle Kaskinen avautuu potkuistaan:"Muutamat kyyneleet oli näkyvissä" 16:12
Videolla TPS:n entinen päävalmentaja Kalle Kaskinen kertoo potkuistaan.

TPS on valinnut uudeksi urheilutoimenjohtajakseen Jääkiekkoliiton tehtävissä olleen Rauli Uraman. 

TPS kertoi tiedotteessaan, että Urama aloittaa TPS:ssä 1.5.2020. Hän työskentelee siihen asti Suomen Jääkiekkoliiton huippu-urheilujohtajana. 

Urheilutoimenjohtajan tehtävä jäi avoimeksi, kun Antero Niittymäki päätti irtisanoutua. Ennen Uraman hyppäämistä puikkoihin TPS:n urheilutoimesta vastaa työryhmä, johon kuuluvat toimitusjohtaja Santtu Jokinen, valmennuspäällikkö Mika Suoraniemi ja pelaajatarkkailija Tomi Kallio

Hakuprosessia johtanut HC TPS:n hallituksen jäsen Erkka Westerlund painotti, että urheilutoimenjohtajan tehtävään kuuluu kehittää toimintaa muutenkin kuin vain rakentamalla liigajoukkuetta ja valmennustiimiä. 

– Halusimme tehtävään henkilön, jolla on kokemusta urheilun johtamisesta ja, joka tietää kansainvälisen jääkiekon vaatimustason, Westerlund sanoi. 

– Urama on toiminut viimeisen vuosikymmenen suomalaisen huippujääkiekon ykkösveturina ja kehittäjänä. Urama omaa osaamista ja kokemusta, jota on vaikea löytää. Hän oli ykkösvaihtoehto HC TPS:n urheilujohtajan tehtävään.

Kaksi SM-liigapronssia

Uramalla on kokemusta nuorten maajoukkueiden valmennuksesta. Hän koutsasi 18-vuotiaiden maajoukkueen MM-hopealle keväällä 2006. 

SM-liigassa Urama on työskennellyt Rauman Lukon ja Tampereen Tapparan päävalmentajana. Hänellä on pronssi Lukosta 2011 ja Tapparasta 2008.  

Jääkiekkoliiton huippu-urheilujohtajana Urama on työskennellyt vuodesta 2012. 


Lue myös:

    Uusimmat