Mainos

TPS valitsi uuden urheilutoimenjohtajan – mies Jääkiekkoliitosta tekemään uutta nousua

16:12
Videolla TPS:n entinen päävalmentaja Kalle Kaskinen kertoo potkuistaan.

TPS on valinnut uudeksi urheilutoimenjohtajakseen Jääkiekkoliiton tehtävissä olleen Rauli Uraman. 

TPS kertoi tiedotteessaan, että Urama aloittaa TPS:ssä 1.5.2020. Hän työskentelee siihen asti Suomen Jääkiekkoliiton huippu-urheilujohtajana. 

Urheilutoimenjohtajan tehtävä jäi avoimeksi, kun Antero Niittymäki päätti irtisanoutua. Ennen Uraman hyppäämistä puikkoihin TPS:n urheilutoimesta vastaa työryhmä, johon kuuluvat toimitusjohtaja Santtu Jokinen, valmennuspäällikkö Mika Suoraniemi ja pelaajatarkkailija Tomi Kallio

Hakuprosessia johtanut HC TPS:n hallituksen jäsen Erkka Westerlund painotti, että urheilutoimenjohtajan tehtävään kuuluu kehittää toimintaa muutenkin kuin vain rakentamalla liigajoukkuetta ja valmennustiimiä. 

– Halusimme tehtävään henkilön, jolla on kokemusta urheilun johtamisesta ja, joka tietää kansainvälisen jääkiekon vaatimustason, Westerlund sanoi. 

– Urama on toiminut viimeisen vuosikymmenen suomalaisen huippujääkiekon ykkösveturina ja kehittäjänä. Urama omaa osaamista ja kokemusta, jota on vaikea löytää. Hän oli ykkösvaihtoehto HC TPS:n urheilujohtajan tehtävään.

Kaksi SM-liigapronssia

Uramalla on kokemusta nuorten maajoukkueiden valmennuksesta. Hän koutsasi 18-vuotiaiden maajoukkueen MM-hopealle keväällä 2006. 

SM-liigassa Urama on työskennellyt Rauman Lukon ja Tampereen Tapparan päävalmentajana. Hänellä on pronssi Lukosta 2011 ja Tapparasta 2008.  

Jääkiekkoliiton huippu-urheilujohtajana Urama on työskennellyt vuodesta 2012. 


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja