TPS-pomo kommentoi seuransa harjoittelua koronatartunnan varmistuttua – sama vastaus toistuu kerta toisensa jälkeen

Virusopin professori murtaa koronamyyttejä – näin epätodennäköistä on saada korona lenkkipolulta 5:05
MTV Uutiset Live 21. huhtikuuta: Virusopin professori murtaa koronamyyttejä.

TPS:n toimitusjohtajan Santtu Jokisen mukaan SM-liigaseuran harjoittelussa ei ole tapahtumassa muutoksia A-junioripelaajan koronavirustartunnasta huolimatta. 

TPS vahvisti tartuntatapauksen tiistaina. Samalla seura kertoi, että kaksi liigajoukkueen pelaajaa on altistunut taudille tartunnan saaneen pelaajan kautta.

Seuran tiedotteessa TPS:n lääkäri Niklas Lindblad korosti, että maanantaina aloitettu harjoittelu "toteutetaan annettuja ohjeita noudattamalla ja lähikontakteja asianmukaisesti välttämällä". 

– Arki jatkuu suunnitellusti turvallisessa ympäristössä ohjeita noudattamalla vapaa-ajalla kuin harjoittelussa.

Jokinen painottaa, ettei tartunnalla ja kahden muun pelaajan altistumisella ole yhteyttä tai mitään tekemistä TPS:n harjoittelun kanssa.

– Me tiedämme ketjun, josta pelaaja on tartunnan saanut sekä tiedämme myös, miten kaksi muuta pelaajaamme on altistunut, Jokinen kommentoi MTV Urheilulle. 

TPS kohautti viikko sitten, kun se aloitti pelaajien testaamisen "1-3 kuntopyöräilijän erissä isossa tilassa". Pelaajayhdistys on tehnyt kantansa selväksi. Sen mukaan "tartuntariskiä ei voida turvavälein tai muutenkaan turvallisesti välttää pienryhmäharjoittelussa". 

Jokiselta tuli vain vähän suoria vastauksia, kun MTV Urheilu tiedusteli koronatapauksen vaikutuksista seuran harjoitteluun sekä seuran pienryhmäharjoittelusta yleisesti. 

Aiheuttaako koronatartunta muutoksia TPS:n SM-liigajoukkueen pienryhmäharjoitteluun?

– Kuten tiedotteessamme kävimme läpi, noudatamme varovaisuutta, ja harjoittelun suunnittelu hoidetaan tietysti lääkärin ohjeistuksen mukaan. Varmistamme, että harjoittelu on turvallista kaikille pelaajille ja työntekijöille.

Voitte siis taata, ettei tästä pienryhmäharjoittelusta ole vaaraa pelaajille tai henkilöstölle?

– (Harjoittelemme) lääkärin ohjeistuksen mukaisesti. Ennaltaehkäisemme kaikki mahdolliset riskit. 

Olet sanonut, ettei pelaajia pakoteta treenaamaan pienryhmissä. Ovatko kaikki pelaajat pienryhmäharjoittelun takana?

– Siitä en ole pelaajien kanssa nyt keskustellut. Edelleen sama ohje: ne ketkä eivät halua tuohon osallistua, niin heitä ei ole pakotettu. 

Eli sellaisia pelaajia on, ketkä eivät halua osallistua?

– Siihen en voi ottaa kantaa. En tiedä tämän hetkistä tilannetta.

Pelaajayhdistyksen kannan mukaan tartuntariskiä ei voi välttää muulla tavoin kuin itsenäisellä tai etäharjoittelulla. Sanoit, ettet ymmärrä Pelaajayhdistyksen pelkoa pienryhmäharjoitteluun liittyen. Olet vieläkin näiden sanojen takana?

Se viesti siinä haastattelussa oli, etten ymmärrä pelaajayhdistyksen pelkoa, että me riskeeraisimme pelaajiemme terveyttä. Viesti on se, että me todellakin otamme vakavasti kaikki pelaajien terveyteen liittyvät asiat. Haluamme pitää huolta kaikista työntekijöistämme. Se ei ollut kommentti pelaajayhdistykseen tai pienryhmätoimintaan liittyen. Otamme varmasti asiat huomioon yhtä vakavasti tai jopa vakavammin kuin pelaajayhdistys. 

Koetteko, että pienryhmäharjoittelu on välttämättömyys TPS:n ensi kauden ja tulevien suoritusten kannalta?

– Kuten sanoin, olemme suunnitelleet sen kaikkien riskien minimoimiseksi ja kaikkia ohjeistuksia noudatetaan. Aina ensin huolehdimme pelaajien turvallisuudesta.  

Mutta voisiko saman tuloksena saada aikaan etäharjoittelulla?

– Tämä on yksilöharjoittelua, mitä me (teemme). Tässä pitää termit mennä oikein. 

Mutta voisiko tämän hoitaa kokoontumatta lainkaan pienryhmiin, jokainen itsekseen?

– Tuohon minä nyt en tällä hetkellä…Minun pitäisi jutella siitä meidän urheilujohdon kanssa.   

Juttuun lisätty 22.4. klo 6.39: Jokisen kommentti tartuntaketjusta ja kahden pelaajan altistumisesta ja se, ettei sillä ole Jokisen mukaan yhteyttä TPS:n harjoitteluun. 

Lue myös:

    Uusimmat