TPS:n pelialalla rikastuneet omistajat mukana Turun valtavassa areenahankkeessa: "Eivät nämä etene nopeasti missään Suomessa"

Turkuun ollaan puuhaamassa isoa elämys- ja tapahtumakeskittymää. Supercell-yrityksellään rikastuneet TPS:n enemmistöomistajat Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja ovat mukana antamassa oman panoksensa ratapihahankkeeseen. 

TPS:n heikko alkukausi on aiheuttanut taloudellisia ja imagollisia takaiskuja. Yleisöä on Turkuhallissa vähän, ja perinteikkään seuran ympärillä pyörii kielteinen sädekehä. 

Samalla Turkuun on suunnitteilla Ratapihahanke, jonka kustannusarvio on 530 miljoonaa euroa. Noin 10 000 katsomopaikan monitoimiareenan lisäksi alueelle on tulossa asuntoja, hotelli ja liikehuoneistoja. 

Mitä TPS:n enemmistöosakkaat ajattelevat hankkeesta ja heidän roolistaan siinä?

Ilkka Paananen muistutti Supercellin tiloissa tiistain mediatilaisuudessa, että hän ja Kodisoja olivat mukana TPS:ssä ennen kuin Ratapiha-hanke pantiin pystyyn. 

– Halli on keskeinen osa hanketta. Se antaa TPS:llekin paremmat toimintaedellytykset. Siinä ei ole muuta kuin plussaa, Paananen sanoi. 

Omaa perspektiiviä mukaan

Suunnitelmien mukaan rakentaminen alueella voisi alkaa syksyllä 2020, ja alustava valmistuminen olisi vuonna 2023.  

– Hanke etenee, mutta eivät nämä mene nopeasti missään Suomessa, kuten Helsingin areenahankkeessakin on huomattu. 

Paananen ja Kodisoja ovat pumpanneet TPS:ään omistaja-aikanaan noin kahdeksan miljoonaa euroa. He ovat myös kustantaneet Ratapihan esiselvityshankkeen. Supercell-kaksikko on kuulunut esiselvitystyöryhmään, jossa ovat mukana myös Saku Koivu, Timo Everi ja Ilkka Kilpimaa

– Yritämme tuoda omaa perspektiiviä hankkeeseen. Voimme tuoda kokemusta esimerkiksi e-urheilutapahtumien järjestämiseen, Paananen sanoi. 

Lue myös:

    Uusimmat