TPS:n pelaaja tekee huimaa sankaritarinaa: "Yksi kovimmista nousuista parrasvaloihin vuosikausiin"

4:45
Video: Karri Rämö on tehnyt upean nousun SM-liigan finaaleihin parrasvaloihin – Karri Kiveltä kova arvio.

TPS:n Karri Rämö on kirjoittanut yllättävien vaiheiden jälkeen sankaritarinaa, jossa hän itse on näytellyt pääosaa. 34-vuotias entinen NHL-maalivahti on pelannut jääkiekon SM-liigan pudotuspeleissä häikäisevin ottein.

Alkukauden Mestis-seura Heinolan Peliittojen maalivahtivalmentajana toiminut Rämö oli pitkään tällä sesongilla pelaamatta, kunnes liittyi helmikuussa TPS:n riveihin. Hän tahkosi turkulaisten tolppien välissä SM-liigan runkosarjassa 11 ottelua torjuntaprosentilla 88,8, mutta venäläinen Andrei Karejev nautti ykkösvahdin tehtävästä.

Karejev torjui vielä pudotuspelien alun, mutta loukkaantui ennen HIFK-välieräsarjaa ja Rämö hyppäsi tilalle. Millä tavalla!

Rämö piti pintansa välierissä komeasti, kun HIFK kaatui voitoin 3–1, ja perjantaina Rämö torjui 35 pysäytyksellään TPS:lle 4–1-voiton finaaliavauksessa runkosarjan ylivoimaista ykköstä Rauman Lukkoa vastaan. Rauhallisuutta huokuneen miehen torjuntaprosentti viidessä pudotuspeliottelussa on ollut rautainen 94,0.

Rämö kertaa videolla erikoisen kautensa vaiheita. Hänen otteitaan arvioivat lisäksi C Moren asiantuntijat Karri Kivi ja Sami Kapanen.

– Yksi kovimmista nousuista parrasvaloihin vuosikausiin. Tuollaisen taustan jälkeen pystyi noin lyhyellä ajalla nousemaan tuollaiseen huippukuntoon, Karri Kivi kehaisi etunimikaimaansa Rämöä.

– Hän oli tärkein pelaaja, että Tepsi pelaa finaaleja sen jälkeen kun Karejev jäi veks.

Mitä kysymysmerkkejä Rämön ympärillä on, joista nähtiin viitteitä HIFK-välieräsarjassa? Katso video jutun ylälaidasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja