Karri Rämö, 34, pysäytti Lukon – SM-liigan ensimmäisessä finaaliottelussa tunnekuohuntaa

4:25
Videolla maalikooste 1. finaaliottelusta Lukko-TPS.

"Raipen Legioonaksikin" nimettyä Turun Palloseuraa on kiitelty nuoresta raikkaudesta, mutta SM-liigan ensimmäisessä finaaliottelussa Raumalla kokemus oli sittenkin turkulaisten 4–1-vierasvoiton tärkein kivijalka.

Kokemuksella on nimikin. Hän on TPS:n paljon maailmaa kiekkokaukaloissa nähnyt ja kokenut maalivahti Karri Rämö.

Rämö, 34, venyi Rauman Äijänsuolla kiekon eteen kaikkiaan 35 kertaa, kun 13 vuotta nuorempi Lukon Lassi Lehtinen selvisi 15 torjunnalla. Pudotuspelikokemusta isoista sarjoista Rämöllä on perjantainen ottelu mukaan lukien 75 ottelun verran (NHL 7, KHL 56, SM-liiga 12).

– Aika lailla normi finaaliavaus, eli puolustettiin hyvin ja oltiin tehokkaita paikoissa. Lauantaina lähdetään kuitenkin taas nollasta. Tärkeää on, että ollaan fiksuja ja pysytään pois jäähyboksista. Iskuja toki täytyy antaa, mutta niitä pitää olla valmis myös ottamaan vastaan, Rämö sanaili.

Kiitosta nousustaan TPS:n ykkösmaalivahdiksi kauden edetessä Rämö jakoi erityisesti raumalaiselle maalivahtivalmentaja Ari Moisaselle.

– Käymme yhdessä läpi pieniäkin asioita. Se auttaa keskittymään peleissä tilanne kerrallaan, Rämö tiivisti.

"Meillä kävi tuurikin"

Kenttäpelaajista turkulaisjoukkueen voiton takuumieheksi nousi lopulta Lauri Pajuniemi, joka iski kolmannen erän lopulla reilun kolmen ja puolen minuutin sisään kiekon kahdesti ohi Lehtisen. 3–1-maaliin Pajuniemi sai lahjasyötön Lukon kaatuneen Eetu Koivistoisen mailan lavasta.

TPS johti ottelua parhaimmillaan 2–0 Henrik Larssonin ja Topias Haapasen maaleilla. Lukko tuli vielä kerran peliin mukaan Robin Pressin kynäillessä Eemil Viron viiden minuutin jäähyn aikana Pulitzer-luokan kavennuksen, mutta siihen Lukon kiri sitten jäi.

– Lukko oli erittäin vahva, ja meillä kävi tuurikin. Oltiin tehokkaita ja sitä kautta voitettiin. Tunteetkin olivat välillä pelissä mukana, mutta en halua puuttua tuomaritoimintaan. Varmaa on ainoastaan se, että lauantaina Lukko tulee vielä kovemmin, TPS-luotsi Raimo Helminen selvitti.

Lukkoa jännitti

Tunteilla Helminen viittasi ottelun kymppisumaan. Lukon Kristian Pospisil sai niitä käytöksestään kaksi, ja TPS:n Eemil Viro puolestaan heitettiin ulos päätyovista hänen saatuaan ison 5+20 rangaistuksen nimenomaan Pospisiliin kohdistuneesta polvitaklauksesta.

– Tunnetta pitää pelissä olla, mutta se pitää vaan kanavoida oikeisiin asioihin, kuittasi puolestaan runkosarjavoittaja Lukon valmentaja Erik Hämäläinen kysymyksen jäähyistä.

– Sarja on nyt avattu, eikä mitään ole menetetty. Me olimme alussa aika jännittyneessä tilassa, mutta kavennuksen jälkeen tultiin vielä peliin mukaan, Hämäläinen kommentoi.

Lukon ja TPS:n välinen finaalisarja jatkuu Raumalla lauantaina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja