Törmäyskurssi ladulla? Hiihtoliiton uusi suurkumppani on Iivo Niskasen pääsponsorin kilpailija – näin hiihtopomo vastaa

1:18
Vieremällä juhlittiin viime helmikuussa Iivo ja Kerttu Niskasen viittä olympiamitalia Pekingin kisoista.

Hiihtoliitto tiedotti keskiviikkona, että sen uusi pääyhteistyökumppani on henkilöstövuokrausfirma Barona. Maastohiihtomaajoukkueen ykköstähden Iivo Niskasen pääyhteistyökumppani on myös henkilöstövuokrausyritys, mutta nimeltään Bolt Works. Hiihtoliiton kaupallisen johtajan Jari-Pekka Joupin mukaan asiassa ei kuitenkaan ole ristiriitaa, sillä pelisäännöt ovat selvät.

Barona näkyy maastohiihtomaajoukkueen toiminnassa, henkilökohtaisella tasolla urheilijat saavat mainostaa omia yhteistyökumppaneitaan.

– Homma toimii sillä tavalla, että urheilijat allekirjoittavat urheilijasopimuksen. Sopimuksen vastineeksi urheilijat käyttävät liiton logoilla varustettuja asuja maailmancupissa ja arvokilpailussa. Kun tehdään kotimaan urheilutoimintaa, siellä urheilijat käyttävät omia asujaan, Jouppi kertoo käytänteistä.

Säännöt ovat urheilijoille selvät.

– Se alkaa siitä hetkestä kun kokoonnutaan ja kestää siihen asti kun matka päättyy. Siinä välillä käytetään liiton antamia varusteita, Jouppi selventää.

Niskasen menestyksekkäältä uralta muistetaan myös henkilökohtaisesta sponsorista ja sen esille tuomisesta johtunut kädenvääntö mestarihiihtäjän ja Hiihtoliiton välillä

Rahoituksessa haasteita

Pari viikkoa sitten Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen kertoi, että rahoitus tulevan kauden osalta on haasteellinen, koska kustannukset nousevat jatkuvasti.

Yhteistyö Baronan kanssa auttaa Hiihtoliittoa merkittävästi, mutta vielä ei olla täysin selvillä vesillä.

– Tällä sopimuksella, minkä Barona toi tähän, olisi tämä vuosi hoidettu hienosti maaliin asti. Mutta Venäjän sodan takia kokonaiskulut ovat nousseet vieläkin enemmän mitä ennakoitiin. Ollaan hyvällä mallilla, mutta ei ihan maalissa vielä, Jouppi pyörittelee.

Hiihtoliitossa oli tiedossa jo etukäteen, että tästä vuodesta tulee haasteellinen rahoituspuolen osalta. Viime talvena oli olympiavuosi, ja silloin olympiakomitea kattaa osan talven kuluista. Tulevana talvena kilpaillaan MM-kisat, ja kustannuksista vastaa silloin Hiihtoliitto.

Ilman tuoretta sopimusta säästöjä oltaisiin jouduttu tekemään.

– Jostain olisi juustohöylää jouduttu käyttämään.Voi olla, että joudutaan vieläkin käyttämään juustohöylää, en osaa sanoa sitä varmaksi. Mutta ei ainakaan niin paksuja siivuja jouduta höyläämään, Jouppi kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja