Suomen Hiihtoliitto ilmoitti Venäjä-linjastaan – eroavaisuus Norjan kovaan ulostuloon

Suomen Hiihtoliitto ilmoittaa, ettei se hyväksy venäläisten ja valkovenäläisten osallistumista Kansainvälisen hiihto- ja lumilautaliiton FIS:n syyskokoukseen. Norja ei puolestaan edes osallistu, jos paikalla on venäläisiä tai valkovenäläisiä.

FIS järjestää tällä viikolla Sveitsin Zürichissä vuosittaisen syyskokouksensa ohella kymmeniä kokouksia ja lajiseminaareja. Niissä käsitellään muun muassa maastohiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn sääntöjä ja kilpailukalentereita. 

Vaikka Venäjä ja Valko-Venäjä suljettiin keväällä kansainvälisistä kilpailuista, kielto ei rajoita maiden edustajien osallistumista FIS:n kokouksiin. Suomen Hiihtoliiton näkemyksen mukaan Venäjän ja Valko-Venäjän edustajilta tulee kuitenkin jatkossa poistaa asema kansainvälisissä lajiliitoissa, kuten hallituksissa ja järjestökomiteoissa.

Suomen Hiihtoliitto ei tule boikotoimaan syyskokousta. Liitto perustelee tätä sillä, että poisjäänti kasvattaisi Venäjän ja Valko-Venäjän vaikutusvaltaa kokouksessa.

– Suomen Hiihtoliitto pitää tärkeänä olla paikalla päättämässä paitsi tulevan kauden kulusta useilla urheilullisilla sektoreilla, myös tuomassa julki kielteisen kantansa Venäjän ja Valko-Venäjän osallistumiseen. Kokouksesta poisjäänti tarkoittaisi, ettemme voisi ottaa kantaa tärkeisiin asioihin, joihin Venäjä ja Valko-Venäjä voivat vaikuttaa. Sitä emme missään nimessä halua, Suomen Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen kertoo tiedotteessa.

Norjan hiihtoliitto sen sijaan ilmoitti aiemmin tänään, ettei se osallistu sellaisten komiteoiden tilaisuuksiin, joissa on mukana venäläisiä tai valkovenäläisiä edustajia.

– Norjan hiihtoliiton hallitus tuomitsee vahvasti Venäjän osallistumisen FIS:n kokouksiin. Hallitus päätti myös vetää kaikki Norjan edustajat pois kokouksista Zürichissä, joissa Venäjän tai Valko-Venäjän edustajat ovat läsnä, Norjan hiihtoliiton puheenjohtaja Tove Moe Dyrhaug sanoi tiedotteessa.

Tämänhetkisen tiedon mukaan muut maat osallistuvat tilaisuuksiin ja kokouksiin normaalisti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja