Hiihdon tölkkikohu – liitto ja Niskasen leiri kommentoivat

Iivo Niskasen manageri Hannu Koivusalo vakuuttaa suojattinsa sitoutuneen pelisääntöihin, joita Hiihtoliiton urheilijasopimus edellyttää.

Sopimuksen mukaan urheilijalla on rajoituksia siinä, miten hän voi tuoda omia tukijoitaan esille maajoukkuetapahtumissa.

- Iivon kanssa on aiemmin käyty asiasta keskustelu. Tarvitseeko tässä nyt kenellekään tulla pitämään puhuttelua, Koivusalo hymähti maanantaina, kun oli autossa matkalla Faluniin.

Niskasen esiintymisestä energiajuomatölkin kera lauantain yhdistelmähiihdon jälkeisessä Ylen tv-haastattelussa nousi Falunissa kohu. Niskanen ei koe rikkoneensa sääntöjä. Hän twiittasi saaneensa tölkin kisajärjestäjiltä.

- Täytyy toivoa, ettei tällä kohulla ole vaikutusta tuloksiin, Koivusalo sanoi.

Manageri ei suostunut kommentoimaan, onko pariviestin olympiavoittajalla Iivo Niskasella sopimus Red Bull -energiajuomajätin kanssa. Myöskään Niskanen ei ole julkisesti myöntänyt, että hänellä olisi sopimus yhtiön kanssa.

"Kaikkien noudatettava sääntöjä"

Hiihtoliitto rauhoittaa Falunin MM-kisat urheilemiselle, eikä aio setviä asiaa jäljellä olevan kisaviikon aikana. Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala ei halunnut maanantaina spekuloida, oliko Niskasella oma tölkki vai järjestäjien tölkki. Saman energiajuoman kanssa Niskanen on kuvattu ennenkin.

- Annetaan urheilijan keskittyä urheiluun, Kulmala sanoi.

Hiihtoliiton urheilijasopimuksen mukaan urheilijalla saa olla kolme oman tukijan mainospaikkaa kisa-asuissaan myös maajoukkuetapahtumissa. Lisäksi he saavat esitellä suksiaan, sauvojaan ja muita urheiluun liittyviä välineitä.

- Niskasella on asussaan käytössä kaksi mainospaikkaa. Vielä on yksi vapaana, Kulmala sanoi ja Koivusalo vahvisti asian.

Urheilijasopimuksen alaisen urheilijan pitää tehdä omista tukijoistaan niin sanottu kolmikantasopimus Hiihtoliiton kanssa. Jos urheilija mainostaa sopimuksen ulkopuolisia tuotteita, Hiihtoliitto voi määrätä sanktion.

- Kaikkia pitää kohdella tasapuolisesti. Niiden, jotka ovat allekirjoittaneet urheilijasopimuksen, pitää noudattaa sitä. Rukalla (marraskuun maailmancupissa) asiasta käytiin palaveri, ja Iivo vakuutti, että noudattaa sääntöjä, Kulmala totesi.

Lue myös:

    Uusimmat