Törkeästä muilutusryöstöstä vangittu nyt neljä, poliisi kaipaa lisätietoja – sivulliset todistivat uhrin pakoa: "Heidän havainnoillaan voi olla merkitystä"

Käräjäoikeus on vanginnut neljä Joensuussa ja Kuopiossa tapahtuneesta törkeästä ryöstöstä epäiltyä henkilöä. Poliisi kaipaa yhä havaintoja Kuopiossa tapahtuneesta tilanteesta, missä uhri oli päässyt pakenemaan epäillyiltä.

Törkeä ryöstö tapahtui Joensuussa ja Kuopiossa viime viikon perjantain ja lauantaina välillä. Epäillyt pidätettiin tiistaina Tampereella.

Poliisin mukaan tapahtumien kulku on tarkentunut esitutkinnassa. Samalla on vahvistunut, että uhrille tilanne on ollut hyvin vakava ja hänelle on aiheutunut mittavaa taloudellista vahinkoa.

Joensuulaiselta mieheltä oli puukolla uhaten anastettu omaisuutta ja hänen vapautensa oli riistetty pakottamalla mies auton kyytiin. Mies oli päässyt vapaaksi Kuopiossa, josta poliisi nyt kaipaa lisää havaintoja.

Poliisi kaipaa havaintoja Kuopiosta

Havaintoja haetaan Kuopion Vattikujalta tilanteesta, jossa uhri pääsi karkuun hänet kaapanneelta miesjoukolta. Tilanne tapahtui lauantai-aamuna kello 7.30–8 välillä. 

Mies oli päässyt soittamaan hätäkeskukseen sivullisen puhelimesta. Poliisi on jo kuulustellut henkilöä, jonka puhelimesta hätäsoitto tehtiin. 

– Tiedossa on, että tilanteen on nähnyt myös 3–4 paikalla ollutta sivullista. Heidän havainnoillaan voi olla merkitystä asiassa, tiedotteessa kerrotaan.

Poliisi pyytää olemaan yhteydessä Itä-Suomen poliisilaitoksen vihjepuhelimeen puh: 029 541 5323 tai sähköpostitse: vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

Lue myös:

    Uusimmat