TOP3: Näitä ruokia sinun pitäisi syödä enemmän!

Men's Health -lehden ravitsemusneuvoja neuvoo, millaisia ruokia ihmisten tulisi lisätä ruokavalioonsa.

Ravitsemusasiantuntija Chris Mohrin mukaan tie terveelliseen elämään ei käy nääntymisen tai jatkuvan laihduttamisen kautta. Sen sijaan pitäisi muistaa lisätä ruokavalioonsa tiettyjä tärkeitä aineksia. Söytkö sinä tarpeeksi näitä?

1. D-vitamiinipitoiset ruoat

Ravitsemusneuvojan mukaan D-vitamiinia pitäisi syödä enemmän, sillä se ylläpitää luuston hyvää kuntoa sekä auttaa jopa rasvanpoltossa. Joidenkin tutkimusten mukaan D-vitamiinista on apua myös diabeteksen ennaltaehkäisyssä ja hoidossa.

D-vitamiinia saa myös auringosta, mutta erityisesti me suomalaiset emme saa sitä pitkän talven aikana tarpeeksi.

Syö: Kevyitä maitotuotteita, juustoja, lohta, munanvalkuaisia, maksaa

2. Hyvää rasvaa sisältävät ruoat (Omega-3 -rasvahapot)

Hyvä esimerkki hyvien rasvojen hyödyllisyydestä ovat eskimot, joilla on todettu harvinaisen vähän sydänsairauksia, vaikka heidän ruokavalionsa koostuu jopa 70 prosenttisesti rasvasta. Eskimot saavat ruoastaan runsaasti terveellisiä omega-3 -rasvahappoja.

Omega 3- rasvahappojen on todettu parantavan ihon kuntoa ja vähentävän riskiä sairastua muun muassa Alzheimerin sairauteen. Hyvät rasvat tekevät hyvää myös aivoille.

Syö: Kalaa (esim. lohta), saksanpähkinöitä, manteleita, pellavansiemeniä

3. Kuitupitoiset ruoat

Ravitsemusneuvoja Chris Mohr kehoittaa jättämään ruokavaliosta pois kaikki huonot hiilihydraatit ja korvaamaan ne kuitupitoisilla tuotteilla, kuten täysjyvällä, hedelmillä ja vihanneksilla.

– Jos tuote sisältää alle 3 grammaa kuitua per annos, jätä se pois ruokavaliostasi. Jos tuote sisältää yli 10 grammaa sokeria per annos, jätä se pois ruokavaliostasi, Mohr vinkkaa.

Kuidut pitävät verensokerin tasapainossa sekä vatsan kylläisenä. Kuidut huolehtivat myös ainenvaihdunnan toiminnasta.

Syö: Täysjyvää, hedelmiä, vihanneksia

Lähde: Men's Health

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat