Top 10: Nämä uutuudet sinun kannattaa tsekata Frankfurtin autonäyttelyn tarjonnasta

Frankfurtin autonäyttelyn pressipäivät olivat viime viikolla, mutta jättimäisistä messuista riittää pureskeltevaa pitkäksikin ajaksi. Listasimme autonäyttelyn kymmenen mielenkiintoisinta uutuutta, joita ei kannata missata.

10. James Bondin virka-auto
DB10 on häkellyttävän kaunis auto. Kyllä nykyinen DB9 on sekin vielä kaunis, mutta… DB10:ssä on enemmän särmää. Se istuu erinomaisesti Daniel Craigin esittämän Bond-hahmon alle. Se on moderni, se on brutaali, se on voimakas. (Lue lisää Bond-autosta)

9. Audi ”Q6”
Audin pelkällä sähköllä kulkeva maasturi on yllättävän sulavalinjainen. Jo uusi Q7 näyttää sutjakalta, mutta konsepti on vielä menevämmän näköinen. Uskon, että tämä on oikea tyylisuunta kehitysputkessa olevaan Audi Q6:een. Antaa BMW:n ja Mercedeksen pullistella muskeleitaan, ne näyttävät e-tron quattroon verrattuna dinosauruksilta.

8. Kialla kova kattaus
Kian osastolla oli peräti kolme uutuutta: uudet Sportage ja Optima sekä uudistettu Ceed. Sportage-katumaasturi kiinnostaa suomalaisia pomminvarmasti. Optima puolestaan yrittää jopa horjuttaa Audia. (Katso tästä video Kian uutuuksista)

7. Maailman mukavin avoauto
Mercedes uskalsi vihdoin tehdä sen, mistä moni on haaveillut – se poisti katon S-luokasta. Se tekee S Cabriosta ainoan saksalaisen kilpailijan Rolls-Roycen ja Bentleyn avonaisille luksusjahdeille. Avoversio pohjautuu S-sarjan Coupe-versioon, joskin korin rakenteita on jäykistetty kompensoimaan katon puute. (Katso video ylellisestä avo-S-sarjalaisesta)

6. Viihdyttämpi Opel
Uusi Astra ei varsinaisesti nouse esiin massasta, mutta ostajien kannalta siinä on tehty monia asioita oikein. Tilaa on ensinnäkin selvästi enemmän kuin ennen. Astra on keventynyt reippaasti, eli se kuluttaa vähemmän. Tekniikkakin on ajan tasalla. Ja kilpailijoiden tapaan myös Astra siirtyy uusiin downsizing-moottoreihin; on mielenkiintoista nähdä, miten litrainen kolmipytty puree meillä. (Lue ja katso tästä lisää Opel Astrasta)

5. Veistoksellinen konsepti
Mazda linjakas konsepti on veistoksellisen kaunis ja ansaitsee siksi paikkansa tämän listan kärjessä. Usein konseptiautoihin tungetaan niin paljon erilaisia muotoiluelementtejä, että päätä särkee parin minuutin katselun jälkeen. Mazdaa voisi katsella tuntikausia. Ja se tulee myös tuotantoon lähes tällaisena. (Lue myös tämä: Frankfurtin autonäyttelyn top 5 konseptiautot)

4. Poistaa myös hilseen
Ferrari on Ferrari, vaikka siitä katon poistaisi. Maranellon ensimmäinen kovakattoinen keskimoottorinen avoauto ei ole klassisella tavalla kaunis, mutta se henkii nykyaikaa aerodynaamisella muotoilullaan ja ahdetulla V8-moottorillaan. Merkin vetovoimasta kertoo myös jatkuva tungos osaston edessä. (Katso tästä video avo-Ferrarista)

3. Messujen kaunein?
Renault on löytänyt taas muotoiluunsa jotain omaa. Tämä korostuu Lagunan korvaavassa Talismanissa, joka on etenkin porrasperänä todella nätti auto. Talismanin linjat ovat niin sulavat, että auton todellinen koko hämärtyy. Farmari myynee kuitenkin meillä paremmin, kunhan se ehtii meille ensi vuonna. Vastaavasti uusi Megane on yllättäen hieman pliisu. (Lue ja katso lisää: Video: Frankfurtin kaunein tuotantoauto?)

2. Kuvatuin ja odotetuin
Audi vastaa Mercedeksen C-sarjan kilpailukutsuun. Uutta A4:ää on odotettu kuin kuuta nousevaa, mutta VW:n piti saada ensin uusi Passat rauhassa uunista ulos. Ulkoa päin katsottaessa A4 ei hyppää silmille, mutta ohjaamo on timanttinen. Laatuvaikutelma, ergonomia, lukuisat avustinjärjestelmät, upea mittaristo sekä graafisesti näyttävä kosketusnäyttö vetävät hiljaiseksi. (Lue ja katso lisää: ”Audin tärkein lanseeraus seitsemään vuoteen”)

1. Porschen uutispommi
Täytenä yllätyksenä: Porsche aikoo rakentaa lähitulevaisuudessa pelkällä sähköllä toimivan urheiluauton. Tehoa on luvassa 600 heppaa ja toimintamatkaa 500 kilometriä. Huh huh. Kun jo Porschenkin johtoporras puhuu (täys)sähköisestä tulevaisuudesta, niin moni automies kääntyy haudassaan. (Lue lisää: Tässä poistuu hiljaa kuiskaten VW-illan suurin uutispommi)

Tästä voit katsoa ja lukea koko tuhdin Frankfurt-paketin:
Hengästyttävä Frankfurt – lue ja katso Teknavin jättipaketti autonäyttelystä

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja