Tommi Mäkinen vakuuttui 15-vuotiaan suomalaislupauksen WRC-testistä – ”Hyvä ote autoon”

Tommi Mäkisen johtama Toyotan rallitiimi testaa parhaillaan japanilaisvalmistajan Yariksia niin Keski-Suomessa kuin Portugalissa.

Toyota palaa ensi kaudella rallin MM-sarjaan ja valmistautuu tulevaan kolmella testitiimillä. Suomen sorateillä on haettu tuntumaa pääasiassa jousituksen kehittämiseksi.

– Olimme koko viime viikon kehitystöissä ja nyt tällä viikolla testit ovat alkaneet Portugalissa. Operoimme kahta autoa koko ajan, Mäkinen kertoo MTV Sportille.

Saarijärveläinen Jarkko Nikara ja Hyundailta arvokasta testikokemusta kerännyt Juho Hänninen ovat olleet Toyotan apuna kehittämässä autoa.

Viikonloppuna Tuupovaarassa piipahti myös toisen polven rallikuski Kalle Rovanperä. Mäkinen antoi vielä 15-vuotiaalle Rovanperälle tilaisuuden kokeilla WRC-autoa.

– Kalle oli katselemassa ja vähän testasikin jo. Hän kävi vähän kurvailemassa ja hakemassa fiilistä. Katselemme vähän tulevaisuutta, kun minusta tuntuu, että Kalle voisi tulevaisuuden kuljettaja ja hänet pitää ottaa huomioon aika napakasti, Mäkinen sanoo.

Lokakuussa 16 täyttävä Rovanperä on antanut huimia näytteitä osaamisestaan Baltiassa ajetuissa kisoissa. Toyota-testi oli vasta pieni maistiainen tulevasta, sillä Rovanperä joutuu odottamaan ajokorttiakin vielä parin vuoden ajan.

– Ihan hyvältä näytti. Nuori poika ja ihan hyvä ote autoon. Hän tuntuu olevan hyvin nopeasti sinut auton kanssa, Mäkinen kehuu.

Huhut kertovat, että myös WRC2-luokassa ajava Esapekka Lappi olisi käynyt Yariksen ratissa, mutta Mäkinen kiistää tiedon.

– En tiedä, mistä sellaiset jutut tulevat. Esapekkahan ajaa Skodalla. Eihän hänen sopimuksensa taida antaa sellaiseen mahdollisuutta, Mäkinen kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat