Titanicille uusi sukellusmatka – viime vuoden Titan-katastrofi maksoi viiden hengen

Uudesta Titanic-matkasta kertovat ainakin yhdysvaltalaislehti Wall Street Journal ja Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Yhdysvaltalainen miljardööri Larry Connor ja Triton Submarines -yhtiön perustajajäsen Patrick Lahey haluavat järjestää sukellusvenematkan Titanicin hylylle noin 3 800 metrin syvyyteen Pohjois-Atlantille.

Titanicin hylylle tehdyt sukellusmatkat nousivat otsikoihin viime vuonna, kun viisi ihmistä kuoli OceanGaten Titan-aluksen tuhouduttua laajasti uutisoidussa tapahtumassa.

Tulevan Titanic-matkan tarkka aika ei ole tiedossa. Larry Connorin yhtiön tiedottajan mukaan matkaan lähdetään vasta, kun alus on merenkulkualan organisaation täysin hyväksymä.

– Haluan näyttää ihmisille ympäri maailmaa, että meri on äärimmäisen voimakas, se voi olla upea ja nautittava ja oikeastaan elämää muuttava, jos siihen suhtautuu oikealla tavalla, Connor sanoi Wall Street Journalille.

Connor ja Lahey suunnittelevat käyttävänsä matkaansa Triton 4000/2 Abyssal Explorer -sukellusvenettä. Luku 4 000 viittaa alukseen kykyyn turvallisesti sukeltaa 4 000 metriin.

OceanGaten rakentama Titan-alus oli sertifioitu sukeltamaan vain 1 300 metriin. 

Yksityinen sukellusveneteollisuus on kärsinyt Titan-sukellusveneen onnettomuuden jälkeen, BBC kirjoittaa. OceanGate keskeytti toimintansa ja muut alan yhtiöt kertoivat perutuista tilauksista ja laskevasta myynnistä.

Connor ja Lahey toivovatkin onnistuneen matkan palauttavan kiinnostuksen hyvin kalliita sukellusvenematkoja kohtaan.

Tuhoutuneen Titan-sukellusveneen turvallisuutta arvostellaan 2:05
Tuhoutuneen Titan-sukellusveneen turvallisuutta arvosteltiin. Video on kesäkuulta 2023.

Lue myös:

    Uusimmat