Titan-sukellusveneturmassa kuolleen 19-vuotiaan pojan äidin piti alun perin lähteä kohtalokkaalle matkalle – luovutti paikkansa, koska poika halusi päästä mukaan

Christine Dawood puhuu poikansa ja miehensä kuolemasta BBC:llä. Sukellusveneturma, Titan. 1:07
Sukellusveneturmassa kuolleen 19-vuotiaan Suleman Dawoodin äiti Christine Dawood antoi haastattelun BBC:lle.

Pakistanilaisen liikemiehen perhe haaveili matkasta Titanicin hylylle vuosia. Christine Dawoodin piti lähteä matkalle miehensä  Shahzada Dawoodin kanssa, mutta luovutti paikkansa sukellusveneessä poikansa toiveesta.

Christine Dawoodin aviomies Shahzada Dawood ja poika Suleman Dawood kuolivat Titan-sukellusveneen turmassa. Titanicin hylylle matkalla ollut Titan-sukellusvene katosi tutkasta 18. kesäkuuta. Kadonneen sukellusveneen etsinnät päättyivät traagisesti 23. kesäkuuta, kun sen tuhoutuneita osia löytyi vähän matkan päästä Titanicista.

Aviomiehensä ja poikansa turmassa menettänyt Christine Dawood on nyt paljastanut BBC:n haastattelussa, että hän aikoi ensin osallistua tuhoon tuomitulle tutkimusmatkalle, mutta jättäytyi syrjään, jotta hänen poikansa voisi lähteä mukaan. 

Dawood kertoi BBC:lle ensimmäisessä haastattelussaan tragedian jälkeen, että perhe oli suunnitellut Titan-sukellusveneen matkaa jo jonkin aikaa, mutta se lykkääntyi Covid-19-pandemian vuoksi.

Isä ja poika odottivat matkaa

Christinen piti alun perin lähteä Titanicin hylylle miehensä kanssa, koska Suleman oli koronan alkaessa vielä liian nuori riskejä sisältävälle matkalle.

Christine kertoo haastattelussa luovuttaneensa paikan pojalleen, koska poika halusi todella paljon lähteä matkalle isänsä kanssa.

Olin todella iloinen heidän puolestaan, koska he molemmat odottivat todella paljon tuota reissua.

Kun Dawoodilta kysyttiin, miltä hänestä nyt tuntui, kun hänen poikansa otti hänen paikkansa sukellusveneessä, hän kieltäytyi vastaamasta.

Christine Dawood kertoo samaisessa haastattelussa, että Suleman otti sukellusveneeseen mukaan rubiikinkuution.

– Pojallani oli suorastaan pakkomielle Rubikin kuutiosta, jonka hän pystyi ratkaisemaan 12 sekunnissa. Hän ei lähtenyt mihinkään ilman kuutiotaan.

Äiti kerto poikansa tavoitteena olleen ratkaista Rubikin kuutio 3 700 metrin syvyydessä Titanicin hylyllä. Suleman opetteli Rubikin kuution ratkaisun YouTube-ohjeiden avulla. 

Perhe aikoo jatkaa Shahzadan työtä

Christine muistelee miestään, joka oli mukana monissa eri asioissa ja järjestöissä. Isää ja veljeä jäi kaipaamaan myös 17-vuotias Alina.

Kaipaan heitä.. Minulla on todella, todella kova ikävä heitä. Shahzada auttoi niin monia ihmisiä, ja haluan todella jatkaa sitä perintöä. Se on tärkeää myös tyttärelleni.

Perheen yritys, Dawood Hercules Corp., kuuluu Iso-Britannian suurimpiin yrityksiin, ja sen tuotevalikoima kattaa energian, petrokemian, lannoitteet, tietotekniikan sekä elintarvike- ja maatalousalan.

Lähde: BBC/KameraOne

Lue myös:

    Uusimmat