The New York Times: Titan-sukellusveneen uhrit viettivät viime hetkensä kuunnellen musiikkia pimeydessä

Titanicin hylkyä katsomaan menneet Titan-sukellusveneen uhrit viettivät viimeiset hetkensä kuunnellen musiikkia pimeydessä, The New York Timesin uutisoima raportti paljastaa.

Kadonneen sukellusveneen etsinnät päättyivät traagisesti 23. kesäkuuta, kun sen tuhoutuneita osia löytyi vähän matkan päästä Titanicin hylystä.

Onnettomuuden uhreja kehotettiin tiettävästi olemaan juomatta kahvia kohtalokkaan sukelluksen aamuna ja heitä pyydettiin lataamaan suosikkikappaleitaan Bluetooth-kaiuttimiin. 

Kesäkuun 18. päivän kohtalokkaasta retkestä on paljastunut yksityiskohtia, ja The New York Times kertoo, miten sukeltajat valmistautuivat odotettuun 12 tunnin matkaan. 

Isä ja poika Shahzada ja Suleman Dawood, brittiläinen miljardööri Hamish Harding, ranskalainen sukellusvenelentäjä Paul-Henri Nargeolet ja sukellusveneen omistaneen OceanGate-yhtiön toimitusjohtaja Stockton Rush saivat surmansa, kun alus romahti katastrofaalisesti.

Kohtalokas päivä

Lehden mukaan kesäkuun 18. päivän sukeltajia kehotettiin olemaan valmiina nousemaan koneeseen klo 7.30. Sulemanilla ja Shahzadalla oli OceanGate-lentopuvut sekä vedenpitävät housut, oranssi vedenpitävä takki, teräskärkiset saappaat, pelastusliivit ja kypärät.

He olivat pysähtyneet punnittavaksi, kuten vaadittiin.

Suleman oli laskeutunut portaita alas päästäkseen moottoroidulle lautalle, joka kuljetti matkustajat kelluvalle alustalle, johon Titan oli kiinnitetty. 

Sukeltajat sulkivat luukun ja joku kiristi kaikki pultit raksilla. Lopulta miehistö oli irrottanut Titanin sen alustasta.

Titan laskeutui tyypillisesti noin 25 metriä minuutissa eli noin kilometrin tuntinopeudella. Se oli tarpeeksi hidas, jotta liikettä ei voinut aistia.

Sisällä päivänvalo normaalisti himmentyi hitaasti Titanin upotessa pimeyteen.

Lue myös:

    Uusimmat