TikTokissa viihtyvät nyt perheenjäsenet vauvasta vaariin: Eristyksissä olevat perheet lähentyvät videoiden parissa – myös megajulkkikset innostuneet sovelluksesta

Hetken mielijohteesta syntynyt isän tanssitempaus nousi viraaliksi hitiksi:"Heräsin seuraavana aamuna siihen, että videota oli katseltu puoli miljoonaa kertaa" 1:52
Hetken mielijohteesta syntynyt isän tanssitempaus nousi viraaliksi hitiksi: "Heräsin seuraavana aamuna siihen, että videota oli katseltu puoli miljoonaa kertaa"

Erityisesti nuorten suosima sosiaalisen median kanava TikTok on koronaeristyksen myötä saavuttanut vanhempienkin suosion. Koteihinsa eristäytyneet perheet suorittavat yhdessä TikTokin tanssihaasteita ja huvittelevat sovelluksen parissa.

TikTokissa käyttäjät julkaisevat tileilleen lyhyitä videoita. Videoiden aihe voi olla mikä tahansa, mutta sovellus on erityisen kuuluisa erilaisista tanssihaasteistaan. Teinit ympäri maailmaa ovat innostuneet TikTokista, ja osa on kerännyt tileilleen miljoonia seuraajia.

Mitä teinit edellä, sitä vanhemmat perässä. Nyt tiktokkaajiksi ovat ryhtyneet myös teinien vanhemmat ja isovanhemmat. Perheet ovat innostuneet tekemään videoita yhdessä ja lähentymään sovelluksen parissa. Vaikka videot eivät leviäisikään viraaleiksi, ovat ne silti oiva tapa pitää hauskaa koko perheen kesken.

Myös terveydenhuoltoalalla työskentelevät henkilöt ovat ottaneet sovelluksen omakseen. Viraaliksi on levinnyt useita videoita, joissa lääkärit ja hoitajat esimerkiksi tanssivat tai jakavat tietoa koronaviruksesta. TikTokin uudesta käyttäjäkunnasta kertoo BBC.

Perheet luovat yhdessä monenlaisia sisältöjä

Yhdysvaltain Virginiassa asuva Ken Schwartz on eristyksissä 17-vuotiaiden kaksospoikiensa sekä vaimonsa kanssa. Perhe on innostunut erityisesti tanssivideoiden tekemisestä. Ken kertoo heidän yrittäneen myös näyttelemistä, huonolla menestyksellä.

– Olimme niin huonoja näyttelemisessä. Yritimme tehdä sen sijaan tanssivideon, Ken sanoo.

Myös Virginiassa asuvat siskokset Sophia Kianni, 18, ja Sabrina Kianni, 16, viettävät aikaa TikTokin parissa. Sabrinalla on sovelluksessa yli 54 tuhatta seuraajaa. Siskokset miettivät yhdessä sisältöjä Sabrinan tilille.

– Karanteeni on antanut meille aikaa tehdä hauskoja asioita yhdessä, Sophie sanoo.

– Arvostan sitä todella, sillä lähden ensi vuonna opiskelemaan. Sabrina on paras ystäväni, ja tulen ikävöimään häntä kovasti, Sophie kertoo.

Siskokset ovat ottaneet myös äitinsä videoihin mukaan. Yhdessä he ovat tehneet muun muassa kokkausvideoita.

Joidenkin videoista saattaa tulla varsinaisia somehittejä. Hyvä esimerkki tästä on äidin ja pojan tekemä video, jossa he koittavat saada pingispallon pomppimaan mukiin pannujen ja kattiloiden kautta.

Kyseessä on TikTokissa suosittu 20-vuotias Scott Haennelt ja hänen äitinsä. Parivaljakko on julkaissut TikTokiin useita videoita yrityksistään suorittaa haastetta. Osa videoista on kerännyt miljoonia katsojia.

@scottyryan

Trick shots with my mom are the best trick shots ##forme ##killyourvibe

♬ Float on the Sound (Ey) - Tiagz

Julkkiksetkin innostuneet sovelluksesta

Robert Jimison, 27, matkusti Atlantaan perheensä luo koronaeristyksen ajaksi. Hän kertoo tekevänsä tanssivideoita TikTokiin koko perheen voimin. Perhe saa videoihinsa inspiraatiota julkkiksilta.

– Äitini näki kaikkien suosikkijulkkistensa tekevän TikTok-videoita perheidensä kanssa ja hyppäsi trendiin mukaan, Robert kertoo.

Monet kuuluisuudet ovatkin kunnostautuneet tiktokkaajina. Muun muassa megatähdet Gloria Gaynor ja Jennifer Lopez ovat ottaneet sovelluksen haltuun. Gloria Gaynor julkaisi viraaliksi levinneen käsienpesuvideon hittinsä I Will Surviven tahtiin.

Jennifer Lopez puolestaan on julkaissut videoita niin yksin kuin perheensäkin kanssa.

@jlo

When the whole fam agrees on a TikTok🥰

♬ Something New (feat. Ty Dolla $ign) - Wiz Khalifa

Inhimilliset tekijät selittävät sovelluksen suosiota

Lastenlääkäri, tohtori Jenny Radesky kertoo oman näkemyksensä siitä, miksi sovellus on saavuttanut niin suuren suosion korona-aikana.

– Kun kohtaamme synkkiä aikoja, käännymme kulttuurin puoleen selviytyäksemme, nauraaksemme ja yhdistyäksemme, hän kertoo.

Jenny Radesky uskoo, että yhteiset tavoitteet, kuten tanssikoreografian oppiminen, yhdistää eri sukupolvet yhteisen tekemisen äärelle.

– Teknologia tukee perheiden kykyä puhaltaa yhteen hiileen, mikä on hauskaa. Se toimii myös katalyyttina sille, että perheet viettävät aikaa yhdessä, hän sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat