Tiesitkö: Nämä kotisi paikat voittavat likaisuudellaan jopa vessanpöntön

Usein ajatellaan, että vessanpönttö on ylivoimaisesti kodin likaisin paikka. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä pönttöä huuhdellaan jatkuvasti, jolloin se puhdistuu.

Esimerkiksi keittiössä vaanii pöpövaara etenkin, jos olet innokas kokkaaja ja käsittelet keittiön tasoilla ruokaa. Huffington Post listasi muutkin pönttöä likaisemmat kohteet.

Matot

Matot voivat piilottaa sisälleen jopa 4000 kertaa enemmän pöpöjä kuin vessanpöntön istuin. Mattojen puhdistaminen ei aina ole yksinkertaista, sillä lika pääsee juurtumaan maton uumeniin etenkin, jos kyseessä on korkeanukkainen matto. Matoista saattaa löytyä niin kasviperäistä kuin eläinperäistäkin likaa. Säännöllinen imurointi pitää ongelman kurissa, mutta matot olisi hyvä puhdistaa perusteellisemmin vähintään kerran vuodessa.

Näppäimistö

Osaatko sanoa, milloin viimeksi puhdistit tietokoneen näppäimistön? Siihen on aihetta, sillä näppäimistöllä voi esiintyä jopa viisi kertaa enemmän bakteereja kuin vessanpöntössä. Puhdista näppäimistö huolella tarkoitukseen sopivalla puhdistusaineella.

Keittiön pesuallas

Keittiön pesuallas vie voiton likaisuuskilvassa, sillä se on likaisempi kuin koko vessa. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että keittiössä valmistetaan ruokaa ja käsitellään raakaa lihaa ja kalaa. Välineet huuhdellaan aina pesualtaassa. Mikäli pesuallasta ei puhdisteta kunnolla käytön jälkeen, bakteerit jäävät muhimaan sen pinnoille ja erityisesti pesuaukkoon.

Keittiön pesusieni

Kuinka usein vaihdat pesusienen tai puhdistusliinan? Jos vaihdat ne kahden viikon välein, voit huoata helpotuksesta. Muussa tapauksessa kannattaa ehkä tiivistää vaihtoväliä, sillä sienet ja liinat muuttuvat yllättävän nopeasti kuhiseviksi bakteeripesäkkeiksi, sillä myös ne ovat kosketuksissa lihasnesteiden ja kalanroippeiden kanssa. Sienet ja liinat säilyvät paremmin, mikäli ne pääsevät kuivumaan käyttöjen välillä. Muussa tapauksessa niihin voi alkaa kasvaa hometta.

Kännykkä

Kännyköissä voi olla jopa 500 kertaa enemmän bakteereja kuin vessanpöntössä eikä niitä yleensä tule puhdistettua säännöllisesti. Puhelimesta iholle siirtyvä lika voi aiheuttaa epäpuhtauksia. Mieti tätä seuraavan kerran, kun nostat puhelimen korvallesi.

Kaukosäädin

Varo kaukosäädintä etenkin flunssakautena. Jos jokainen perheenjäsen käyttää kaukosäädintä, kerää se itseensä melkoisen pöpölastin. Kaukosäädin voikin olla osasyyllinen virusten leviämisessä kotona.

Leikkuulauta

Lihalle ja vihanneksille olisi hyvä käyttää erillisiä leikkuulautoja. Huuhtelu ei riitä tappamaan lihan käsittelystä lautaan jääviä pöpöjä, vaan lauta tulisi aina pestä huolellisesti jokaisen käytön jälkeen. Helpoimmalla pääset, jos lauta kestää astianpesukoneen, mutta muussa tapauksessa pese lauta kuumalla vedellä ja astianpesuaineella.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja