Mainos

Tiepalvelumiehet tehostetussa valmiudessa – Operaatio Lumihiutale auttaa loppuvuoden liikenteessä

Autoliitto järjestää Operaatio Lumihiutaleen jo 48. kerran. Tiepalvelumiehet ovat tehostetussa valmiudessa 17.12.2016-1.1.2017 välisenä aikana ja valmiita auttamaan tien päällä pulaan joutuneita.

Autoliiton yleisen tiepalvelun Operaatio Lumihiutale on jälleen turvaamassa joulunajan liikennettä. Tällöin tiepalvelumiehiä työllistävät pääasiassa apukäynnistykset, polttoaineen viennit, rengasrikot, lukko-ongelmat ja autojen jäätymiset.

Joulukiireet sekoittavat helposti ihmisten arkirutiineja.

– Tyypillisimpiä esimerkkejä tästä on, että tankkaaminen unohtuu, autoon tankataan väärää polttoainetta tai avaimet jäävät sisälle lukittuun autoon, yleisestä tiepalvelusta vastaava Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen kertoo.

Vesalainen lisää, että tankkaamaan kannattaa mennä viimeistään siinä vaiheessa, kun polttoainetta on neljännestankillinen jäljellä.

Avainongelmat ovat vältettävissä ottamalla myös vara-avaimet mukaan matkalle. Ne kannattaa antaa esimerkiksi kanssamatkustajan taskuun tai käsilaukkuun. Auton sisällä olevista vara-avaimista ei ole hyötyä.

Rengasongelmiakin voi ennaltaehkäistä. Auton rengaspaineet on syytä tarkastaa ja säätää ne vastaamaan kuormitusta. Vesalainen ohjeistaa, että painesuositukset kevyelle ja raskaalle kuormalle löytyvät auton ohjekirjasta.

– Talvirenkaissa suositellaan käyttämään 0,2 baria suosituksia korkeampia paineita, Vesalainen kertoo.

Vilkkaassa meno- ja paluuliikenteessä maltti on tärkeää. Liikenteen jonoutuessa ohittelu vain puurouttaa sitä entisestään.

Autoliiton Operaatio Lumihiutaleen palvelukeskuksen numero on 0200 8080 (1,95 €/min + mpm tai pvm, jonotus on maksuton). Palvelukeskus selvittää, millaista apua tarvitaan ja tilanteen mukaan soittaja ohjataan joko tiepalvelumiehen tai hinausyrityksen pakeille.

Autoliiton jäsenille on oma palvelumaksuton avustusnumero, joka löytyy jäsenkortista. Molemmista numeroista tilatut palvelut ovat maksullisia. Avustuskustannusten suuruusluokkaa kannattaa tiedustella jo ennen palvelun tilaamista.

Lähde: Autoliitto


***

0:55

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.