Petter Northug sai Therese Johaugin täysin sanattomaksi – sai myöhemmin salaisen tekstiviestin

Norjan maastohiihtolegenda Therese Johaug kertoo tuoreessa "Hele Historien" -kirjassaan, kuinka toinen norjalainen maastohiihtolegenda Petter Northug sai tämän täysin sanattomaksi. Aiheesta uutisoi Dagbladet.

34-vuotias Johaug kertoo, kuinka hän opiskeluaikoinaan pääsi harjoittelemaan juniorimaajoukkueessa, jossa tuolloin mukana oli myös kaksi vuotta vanhempi Northug. Johaugin mukaan hän oli ylivoimainen rullasuksilla muita vastaan, vaikka he olivat "vanhempia ja parempia". Osa Johaugin kilpasiskoista näytti hapanta naamaa ja oli ärsyyntyneitä tämän ylivoimaisuudesta, mutta yksi henkilö vaikuttui erityisesti nuoren norjalaisen kyvyistä.

– Se, että he olivat pettyneitä sopi minulle, itseluottamukseni sai lisäpontta. Se ei pudonnut yhtään, kun Petter Northug tuli luokseni ja taputti olkapäätäni ja sanoi olleensa hyvin vaikuttunut, Johaug kertoi.

Johaug myönsi myös, että hän meni Northugin teosta sanattomaksi. Seuraavana päivänä Johaug ja maajoukkueen tytöt kilpailivat ylämäkikisassa Tynsetissä. Johaug oli jälleen nopein ja murskasi ennätyksensä 22 sekunnilla. Lähimmäksi päässyt maajoukkueurheilija jäi yli minuutin Johaugista.

– En voittanut Petter Northugia, mutta hän tuli uudestaan ja kehui minua. Hän oli paljon komeampi henkilö kuin tv:ssä ja yhtäkkiä olin alkanut änkyttämään säännöllisesti, Johaug kertoi kirjassaan.

Kaksikko oli sinä iltana samassa pöydässä, kun juniorimaajoukkue oli syömässä pizzaa. Johaug kertoi, että hän oli "laittanut viileimmät vaatteensa päälle" ja että Northug oli ollut hauska ja sulavapuheinen.

– Itse en saanut sanaa suustani, mutta näytti siltä, että Petter oli myös hiukan ihastunut minuun. Ainakin jos tulitsin hänen tekstiviestinsä oikein seuraavana päivänä, Johaug sanoi.

Itse viestin sisältöä Johaug ei suostunut paljastamaan, vaan kutsui sitä "salaiseksi". Johaug voitti urallaan 18 arvokisakultaa, joista neljä olympialaisissa. Northug saavutti puolestaan omalla urallaan 15 arvokisavoittoa ja niistä kaksi tuli olympialaisissa.

Lue myös:

    Uusimmat