Mainos

Teslan automyynti ennätykseen – Suomeenkin toivottu "Gigatehdas" puskee akkuja markkinoille

Autonvalmistaja Teslan sähköautojen myynti parani edellisvuoden heikosta ensineljänneksestä 69 prosenttia.

Autonvalmistaja Tesla myi vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana yli 25 000 sähköautoa, mikä on yhtiön uusi ennätys ja rikkoi analyytikkojen ennustukset. Sähköautojen lisäksi Tesla valmistaa muita uusiutuvaan energiaan liittyviä tuotteita. 

Tesla haluaa myydä vuoden alkupuoliskolla 50 000 autoa.

Yhtiön toimitusjohtaja Elon Musk on sanonut, että ensi vuonna Tesla voisi tuottaa jopa kymmenkertaisen määrän autoja eli 50 0000 kappaletta.

Tässä auttaa pian markkinoille tuleva uusi automalli Model 3, joka on edullisempi ja tehokkaampi tuottaa kuin yhtiön nykyiset luksusautot.

Tesla käynnisti tammikuussa "gigatehtaan" Nevadan osavaltiossa. Tehtaassa valmistetaan litium-akkuja uusille autoille ja tulevaisuudessa mahdollisesti myös kotitalouksille esimerkiksi aurinkokennojen tuottaman energian varastointiin.  

Useiden eri medialähteiden mukaan Nevadassa sijaitseva "gigatehdas" tehdasalueineen saattaa olla maailman suurin tehdas valmistuessaan vuoteen 2020 mennessä. 

Tesla kertoi marraskuussa perustavansa jättitehtaan myös Eurooppaan.

Suomen työ- ja elinkeinoministeriö on esittänyt Teslalle, että tehdas sijoitettaisiin Vaasaan, jos paikaksi valittaisiin Suomi. Kyseessä olisi kirjaimellisesti miljardihanke, sillä litiumioniakkutehdas toisi Suomeen useiden miljardien investointeja ja tuhansia uusia työpaikkoja. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.