Tesla haluaa helpottaa sähköautoilijoiden arkea – tarjoaa yrityksille ilmaisia latausasemia

Sähköautovalmistaja Tesla on ilmoittanut laajentavansa latausverkostoaan nyt myös yritysten parkkipaikoille ja -halleihin. 

Teslalla on tällä hetkellä käsissään maailman kattavin latausverkosto. Se ryhtyi rakentamaan Supercharger-pikalatausasemiaan vuonna 2012 ja tähän mennessä se on pystyttänyt niitä yli tuhat. Yksittäisiä latauspisteitä näillä asemilla on jo lähes 9 000 kappaletta.

Superchargerit on sijoitettu vilkkaiden väylien varrelle, minkä lisäksi suosituissa kohteissa on Destination Charger -asemia yli 5 000 lokaatiossa ympäri maailman – Suomessakin jo 17.

Lisävirtaa työpaikalta

Kalifornialaisvalmistajan seuraava valtaus? Työpaikat. Tesla on ilmoittanut ryhtyvänsä tarjoamaan "Workplace Charging" -ohjelmaa yrityksille, joiden henkilöstöllä on käytössään Tesloja. 

Työpaikkalaturit ovat periaatteessa vastaavia kuin Destination Chargerit, mutta niiden sijaintia ei ilmoiteta kaikille Tesla-kuljettajille.

Teslan mukaan se ei veloita työpaikoille asennettavista latureista mitään, kuten ei Destination Chargereistakaan, mutta aseman käyttämisestä tuleva sähkölasku jää luonnollisesti yrityksen maksettavaksi.

Teslan latausasemat ovat ainakin toistaiseksi yhteensopivia vain sen omien autojen kanssa.

Lähde: Tesla, Electrek

***

1:26

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja