16-vuotias venäläistähti raivostui tuomarille – tämä tilanne toi sakot epäurheilijamaisesta käytöksestä

Venäjän 16-vuotias tennistähti Mirra Andreeva putosi maanantaina yhdysvaltalaiselle Madison Keysille Wimbledonin tennisturnauksessa. Andreeva sai kolmannessa erässä pistemenetysrangaistuksen, kun hän oli tuomari Louise Engzellin mielestä heittänyt mailansa nurmen pintaan. Venäläinen ei tätä päätöstä sulattanut.

Andreeva oli jo lähellä edetä jatkoon Keysiä vastaan, kun hän oli voittanut avauserän ja johti toista erää jo 4-1. Keys nousi kuitenkin voittoon erin 3-6, 7-6, 6-2. Andreeva oli ottelun jälkeen raivoissaan, eikä hän suostunut kättelemään ruotsalaistuomaria Louise Engzelliä.

Venäläisen suuttumus johtui hänen saamasta pistemenetyksestä, joka tuomittiin epäurheilijamaisen käytöksen vuoksi. Andreeva oli 2-5-tappiotilanteessa heittänyt mailansa nurmen pintaan. Se oli toinen kerta saman ottelun aikana. Venäläinen yritti selittää tuomarille syyttömyyttään.

– En heittänyt mailaani, minä liukastuin ja kaaduin sen jälkeen, Andreeva sanoi.

Engzell ei tätä selitystä hyväksynyt, vaan pysyi edelleen kannassaan. Pian tilanteen jälkeen Keys varmisti itselleen ottelun voiton ja puolivälieräpaikan. Andreevasta olisi voinut tulla Wimbledonin nuorin puolivälieriin edennyt pelaaja.

16-vuotias Andreeva sai myöhemmin kahdesta epäurheilijamaisesta käytöksestä eli kahdesta mailan heittämisestä 8000 dollarin (reilut 7200 euroa) sakot. 

Katso tilanne alta.

Juttua ja otsikkoa päivitetty kello 22.49: Lisätty tieto Andreevan saamista sakoista.

Lue myös:

    Uusimmat