Teksasissa hämmästellään poliisin uusia autoja: "Eikö tämä ole laitonta?"

Ford toi Interceptor-poliisiautoihinsa äärimmäisen lämmitystoiminnon 2:15
Älä jätä konstaapelia kuumaan autoon! Ford toi Interceptor-poliisiautoihinsa äärimmäisen lämmitystoiminnon.

Siviilipoliisiautot eivät ole mikään uusi keksintö, mutta nämä Chevroletit ovatkin jotain tunnuksellisen hälytysajoneuvon ja oikeasti huomaamattoman siviilipoliisiauton väliltä.

Harrisin piirikunnan sheriffi Teksasin osavaltiossa Yhdysvalloissa on saanut käyttöönsä poliisiautoja, jotka jakavat houstonilaisten mielipiteet.

Sheriffin uudet autot ovat malliltaan Chevrolet Camaro -urheiluautoja – tai voisi niitä muskeliautoiksikin nimittää. Sen lisäksi, että malli ei ole poliisikäytössä se kaikkein tavallisin, ei niitä ole muutenkaan ensivilkaisulla tunnistaa poliisiautoiksi.

Sen sijaan, että autot olisivat tutussa mustavalkoisessa poliisivärityksessä ja varustettu sinipunaisin hälytysvaloin, ovat nämä uudet Camarot lähes tunnuksettomia. "Lähes" siksi, että valkoisten autojen kyljissä on valkoiset teippaukset, jotka erottuvat lähinnä tietystä kulmasta katsottaessa. Täysin tunnuksettomiksi niitä ei näin ollen voi kutsua.

Huomaamattomien teippausten lisäksi piilotetuilla hälytysvaloilla ja sireeneillä varustetut "haamuautoiksi" nimitetyt poliisi-Camarot ovat herättäneet keskustelua Teksasissa.

Monet pitävät niitä vain rahankeruuautoina, joilla ei ole samanlaista liikenneturvallisuutta parantavaa vaikutusta kuin poliisiautoilta näyttävillä poliisiautoilla.

Somekommentoijat ovat olleet huolissaan myös siitä, että mikäli joku tarvitsee kiireellisesti poliisin apua, ei hän välttämättä huomaa siviilipoliisiautoa.

– Te piiloudutte ihmisiltä, joita teidän pitäisi suojella, Jose Lazo ärähti Facebookissa.

– Eikö tämä ole laitonta?? hämmästeli puolestaan Antonio Andres Flores samassa kommenttiketjussa.

Siviilimallisten poliisiautojen puolustajat tosin ovat huomauttaneet, että tunnuksettomat poliisiautot voivat jopa parantaa liikenneturvallisuutta, koska kuljettajat joutuvat olemaan varuillaan silloinkin, kun tunnuksellista poliisiautoa ei ole näköpiirissä.

Katso alta kuva uusista haamu-Camaroista.

Lähde: Chron, The Drive

Lue myös:

    Uusimmat