Upea poliisi-Mustang palvellut jo 26 vuotta – konehuoneessa ärjyy 5,0-litrainen V8

2:22
Porilainen Kari toteutti unelmansa ja osti jenkkipoliisin upean Dodge Chargerin.

Nebraskan osavaltion poliisilla on käytössä tavanomaisesta poikkeava poliisiauto. Poliisi-Musse on niellyt maantiekilometrejä pian kolmen vuosikymmenen ajan.

Poliisiautoille ei anneta hirveästi armoa. Niillä ajetaan kovaa, paljon ja kolhuja pelkäämättä. Tästä syystä ne eivät ole yleensä erityisen pitkäikäisiä.

Poikkeukset kuitenkin vahvistavat tämänkin säännön. Nebraskan poliisilla on nimittäin yhä käytössä vuosimallin 1993 Ford Mustang. Tämä Mustang on vain yksi useista samanlaisista, joita Nebraskan poliisi hankki 26 vuotta sitten, mutta muita ei ole enää jäljellä.

Musse on kuitenkin jo eläköitymässä ja sen työtaakkaa on kevennetty. Autoa käytetään nykyisin pääasiassa paraateissa ja kouluvierailuilla, ja tien päälle se pääsee vain lämpiminä kuukausina. Erinäisten tapahtumien vetonaulana toimimisen lisäksi autoa käytetään satunnaisesti myös partiointitehtävissä.

Auton konepellin alta löytyy 5,0-litrainen V8, ja se on varustettu muun muassa levyjarruilla. Vaihteisto on epätyypillisesti manuaalinen.

Näitä erikoisvarusteltuja SSP-Mustangeja (Special Service Package) myytiin Yhdysvalloissa poliisikäyttöön noin 15 000 kappaletta, enimmäkseen Kaliforniaan, Floridaan ja Teksasiin. Autoja oli jonkin verran myös FBI:n, huumeviraston sekä ilmavoimien käytössä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja