Teksasin kirkkoampuminen striimautui nettiin – videolla näkyy, kun seurakuntalaiset taltuttavat ampujan

Teksasilaiskirkon ampumavälikohtaus tallentui kirkon livestriimiin jumalanpalveluksesta. Videolla näkyy, kuinka yleisö piiloutuu penkeissään, kun ampuja avaa tulen. Kolme ihmistä, ampuja mukaan lukien, kuoli.

Tapaus sattui Fort Worthin esikaupunkialueella White Settlementissa sunnuntaina paikallista aikaa. Kirkko striimasi jumalanpalveluksen nettisivuillaan ja myös ampuminen näkyi striimissä. Video on sittemmin poistettu, mutta lukuisat yhdysvaltalaismediat ovat näyttäneet siitä osia.

Videolla näkyy kuinka mustiin pukeutunut ampuja menee puhumaan kirkon takaosassa seisovalle miehelle, minkä jälkeen hän paljastaa haulikolta näyttävän aseen. ABC Newsin mukaan ovella seisonut kirkon turvamies vastaa tuleen, ja osuu ampujaan.  Kirkossa oleva yleisö huutaa paniikissa, osa piiloutuu penkkien väliin, osa juoksee pakoon. Videolla näkyy kuinka myös ainakin kaksi aseistautunutta muuta henkilöä lähestyy ampujaa. Tässä vaiheessa ampuja makaa ilmeisesti maassa, koska häntä ei enää näy videolla. Häneltä otetaan ase pois. BBC:n mukaan ampuminen kesti kuusi sekuntia.

Tapaus sattui Fort Worthin esikaupunkialueella White Settlementissa sunnuntaiaamuna. Hyökkääjä meni sisään West Freeway Chruch of Christ -nimiseen kirkkoon, jossa oli meneillään jumalanpalvelus. Hän ehti ampua kahta ihmistä, jotka kuolivat vammoihinsa sairaalassa.

Kirkon pappi Jack Cummings kertoo New York Timesille, että ampuja oli herättänyt huomiota epäilyttävällä käyttäytymisellään ennen ampumista. Kirkossa oli turvamiehen lisäksi myös erillinen, vapaaehtoisista koostuva turvatiimi, johon kuuluvilla oli lupa pitää kirkossa asetta mukanaan.

– He säästivät paljon ihmishenkiä tänään, sillä ilman heitä tämä olisi ollut verilöyly, Cummings sanoo lehdelle.

Hänen mukaansa yksi turvatiimiläisistä kuoli ampumisessa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja