Teemu Ramstedt avautuu SaiPan lappukohun aiheuttamasta hälinästä – "Se satuttaa minua kovasti"

SM-liigaseura SaiPa on julkaissut entisen pelaajansa Teemu Ramstedtin lausunnon, jossa hän puolustaa itseään viime viikkojen kirjoitteluun mediassa ja keskustelupalstoilla. 

Juuri ennen SM-liigan siirtoikkunan sulkeutumista Suomi-sarjan Kiekko-Espooseen siirtynyt Ramstedt on ottanut kantaa SaiPan niin sanottuun lappukohuun, peleistä sivussa olemiseensa ja pelaajasiirtoonsa.  

– Olen ollut viime viikot mielestäni kohtuuttomassa mankelissa. Olen toiminut mielestäni oikein ja kantanut vastuuta myös niin sanotussa lappuasiassa puuttumalla siihen. Kaikki muu olisi ollut vastuunpakoilua, Ramstedt aloittaa SaiPan verkkosivuilla.  

Iltalehti uutisoi vajaat kaksi viikkoa sitten, että SaiPan valmennusryhmä teetti tammikuun lopussa kyselyn, jossa pyydettiin luokittelemaan joukkuekaverit neljään kategoriaan. Pelaajat eivät tähän suostuneet, ja kapteenistoon kuuluneiden Ramstedtin ja John Perssonin kerrotaan repineen laput. 

Ramstedt väittää, että Iltalehti otti häneen yhteyttä ennen uutisen julkaisemista, mutta hän ei antanut toimittajalle kommentteja. Ramstedt kertoo soittaneensa julkaisun jälkeen toimittajalle ja pyytäneensä asiavirheiden korjaamista. 

– Lappuasia oli jo kuukauden vanha asia. Totesin myös, että jutussa on muitakin virheitä, mutta mielestäni ei ole minun tehtävä niitä korjata, korjaan vain itseäni ja pelikaveriani koskevat väitteet, Ramstedt kirjoittaa. 

Ramstedt sanoo, että kokoonpanosta putoaminen johtui pelaamisesta vamman kanssa tammi-helmikuun vaihteessa. 

– Jäin pois kokoonpanosta valmennuksen tahdosta. Koin toki itsekin, että en pystynyt parastani antamaan siinä kohtaa. 

– Sovimme SaiPan kanssa jo viime kesänä reilusti, että pestini Lappeenrannassa tulee olemaan vain yhden kauden mittainen. Oma tahtoni oli pelata koko kausi SaiPassa, mutta joskus asiat muuttuvat ja olen samalla kiitollinen, että sain mahdollisuuden Kiekko-Espoossa loppukauden osalta, hyökkääjä linjaa siirrostaan. 

Ramstedtin mielestä hänestä on syntynyt julkisuudessa joukkuehengen myrkyttäjän leima. 

– Monien epäonnistenkin sattumien jälkeen tilanne on näyttänyt siltä, että olen myrkyttänyt ilmapiriin ja vuotanut asioita medialle. Se satuttaa minua kovasti. Olen puolustanut pelaajia ja pyrkinyt parhaani mukaan sisäisesti auttamaan meidän joukkuettamme niin arjessa kuin peleissä, joissa on toki riittänyt haasteita, Ramstedt summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat