Tee tortillat itse – "makua ei pysty vertaamaan kauppaversioon"

Sivumaku-blogissa keskitytään tällä viikolla texmex-ruokiin. Nappaa vinkit herkullisten tortillojen valmistamiseen kotioloissa!

Sivumaku-blogin Jani Kinnunen opastaa tällä viikolla, miten kotioloissa saa valmistettua herkullista texmex-ruokaa kaupan valmisversioiden sijaan,

– Meksikon ja Texasin lahja kulinaariselle maailmalle tarkoittaa Suomessa yleensä rennon hauskoihin illanistujaisiin ”valmistettuja” mikrolämpimiä valmisvehnätortilloja, purkki-guacamolea, purkkisalsaa, sitä hirvitys-cheddarmönjää, paistettua valmismausteseoksella maustettua jauhelihaa ja broilerisuikaleita, ranskankermaa, raastettua emmentalia, pilkottua kurkkua, paprikaa ja sipulia ja salaattia. Sesonkina vappu ja uusivuosi. Been there, done that. Tein nyt asiat itse ja homma muuttui, Kinnunen kirjoittaa.

Ensimmäisenä vuorossa ovat vehnä- ja maissitortillat, joiden tekeminen on Kinnusen mukaan todella helppoa ja nopeaa.

– Kokeile ensi kerralla tehdä ne itse. Makua ei pysty vertaamaan kauppaversioon. Eihän niissä hirveästi makua ole, mutta suutuntuma ja rustiikkisuus nostavat fiiliksen toiselle levelille, Kinnunen lupaa.

Maissitortillojen tekemineen tarvitset masa harina -maissijauhoja, joita saa ostettua isoista marketeista ja etnisistä liikkeistä. Katso tortillojen reseptit Sivumaku-blogista.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat