Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

10:40Loihdi peruskaupan aineksista ravintolatasoista ruokaa – huippukokki neuvooKatso videolta Henri Alénin ruokavinkit!
Julkaistu 06.11.2025 16:46
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Televisiosta tuttu kokki Henri Alén vinkkaa kurpitsakikan.

Keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alén demonstroi torstaina Huomenta Suomessa, miten kotikeittiössä saa valmistettua ravintolatason ruokaa lähikaupan aineksista. 

Alén valmisti suorassa lähetyksessä alkupala-annoksen, joka sisälsi muun muassa myskikurpitsaa, verigreippiä, burrataa ja pestoa.

Nappaa resepti: Paahdettua myskikurpitsaa, verigreippiä ja burrataa sekä auringonkukansiemenpestoa

Paahtaminen parantaa makua

Kokin mukaan myskikurpitsa on upea kurpitsa, mutta sen haasteena voi olla imelä ja makea maku.

– Sen takia, jos kotonakin teette kurpitsarisottoa, kurpitsakeittoa tai jotain muuta, niin suosittelen, että sen paahtaisi uunissa ennen kuin sitä käyttää. 

– Paahtamalla saa sen pahimman imelyyden taitettua pois ja mausta tulee huomattavasti ryhdikkäämpi.

Paahtamisen jälkeen myskikurpitsaa voi käyttää vaikka salaatteihin.

Miten kurpitsa kuoritaan?

Kokilla oli myös vinkki kurpitsan kuorimiseen liittyen: jos kasviksesta on tekemässä sosetta tai sosekeittoa, silloin sitä ei kannata kuoria etukäteen.

– Voi tehdä nin, että halkaisee kurpitsan, ottaa siemenet pois, laittaa öljyä pinnalle ja paahtaa ihan sellaisenaan. Sitten lusikoi sisuksen kuoresta.

Jos kurpitsasta sen sijaan haluaa tietynmallisia lohkoja, on hyvä idea kuoria kurpitsa ennen paahtamista.  

–Neuvoni pätee aika moneen kurpitsaan. Paahtaminen on avain siihen, että siitä ei tule liian imelän makuinen.

Miten tehdään ravintolatason annos kotikeittiössä? Katso yllä olevalta videolta Henri Alénin vinkit!

Lue myös: Edullinen sesonkiherkku säilyy jääkaapissa jopa kuukausia: "Jos nyt ostaa, niin voi syödä jouluna"

Lisää aiheesta:

Edullinen sesonkiherkku säilyy jääkaapissa jopa kuukausia: "Jos nyt ostaa, niin voi syödä jouluna"Neljän ainesosan kasvissosekeitto häkellytti toimittajan: "En olisi ikinä keksinyt laittaa maapähkinävoita"Halpa kilohinta! Moni ei ole hoksannut käyttää herkullista raaka-ainetta pastaanHyödynnä terveellistä sesonkiherkkua! Harri Syrjänen vinkkaa maukkaan pastareseptin: "Jo nyt yksi suosikeista"Jopa alle eurolla ruokakaupasta! Kape vinkkaa täydellisen raaka-aineen, jota moni ei ole tajunnut pastaan laittaaSyöthän jo? Halpa raaka-aine, jota kannattaa juuri nyt ehdottomasti ostaa: Helppo tapa tehdä "kermaisen pehmeää"
RuokaRavintolatKasviksetHenri AlénHuomenta SuomiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 08:21
    Juusto

    Mozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erot

  • Eilen16:07
    Turvallisuus

    Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässä

  • Eilen11:05
    Suklaa

    Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"

  • Eilen08:15
    Aamiainen

    Tätä aamupalaa ravitsemusterapeutti suosittelee

  • ti11:14
    Linnan juhlat

    Ravintolayrittäjä Elias ilahtui Linnan juhlien säräuutisesta – "Suurin osa ei tiedä"