Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Oletko tajunnut tehdä näin vesimelonille? Nerokas idea tarjoiluun!

vesimelonicarpaccio etukuva
Vesimelonista voi höylätä viipaleita juustohöylällä! Testaa vesimelonicarpaccio.MTV
Julkaistu 13.07.2025 09:42
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Testaa uusi tapa tarjoilla ja syödä vesimelonia!

Vesimelonin ja fetajuuston yhdistelmä on monelle jo tuttu kesäisistä salaateista. Homman voi kuitenkin nostaa vielä aivan uudelle tasolle, jos vesimelonin tarjoilee niin sanotusti carpacciona.

Nappaa tästä helppo ohje: Vesimelonicarpaccio

Carpacciolla tarkoitetaan perinteisesti italialaista alkuruokaa, joka koostuu hyvin ohueksi viipaloidusta raa'asta lihasta marinadin kera. Carpaccio voi olla kuitenkin myös kalaa tai kasviksia ohueksi viipaloituna.

Höylää vesimeloni carpaccioksi juustohöylällä!

vesimelonicarpaccio pystyMTV

Vesimelonicarpaccio sopii kesäiseksi lisukkeeksi. 

Vesimelonista carpacciota saa näppärästi juustohöylän avulla. Luit oikein: vesimelonia voi höylätä juuston tapaan! Tarkoitusta varten kannattaa valita kypsän napakka vesimeloni. Liian kypsästä ja mehukkaasta vesimelonista voi olla vaikea höylätä viipaleita. 

Ruotsalaislehti Aftonbladetin Godare-ruokasivuilla demonstroidaan operaatio:

Jos video ei näy, katso se täältä

Vesimelonicarpaccion höysteinä voi fetajuuston lisäksi käyttää muun muassa tuoretta minttua, sipulia ja paahdettuja siemeniä. Testasimme siementen sijaan rouhittuja, suolattuja pistaasipähkinöitä, ja makuyhdistelmä oli napakymppi!

Nappaa tästä helppo ohje: Vesimelonicarpaccio

Lue myös: Yllättävä yksityiskohta paljastaa kypsän ja hyvän vesimelonin ruokakaupassa

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka