Testaa uusi tapa tarjoilla ja syödä vesimelonia!
Vesimelonin ja fetajuuston yhdistelmä on monelle jo tuttu kesäisistä salaateista. Homman voi kuitenkin nostaa vielä aivan uudelle tasolle, jos vesimelonin tarjoilee niin sanotusti carpacciona.
Nappaa tästä helppo ohje: Vesimelonicarpaccio
Carpacciolla tarkoitetaan perinteisesti italialaista alkuruokaa, joka koostuu hyvin ohueksi viipaloidusta raa'asta lihasta marinadin kera. Carpaccio voi olla kuitenkin myös kalaa tai kasviksia ohueksi viipaloituna.
Höylää vesimeloni carpaccioksi juustohöylällä!
Vesimelonicarpaccio sopii kesäiseksi lisukkeeksi.
Vesimelonista carpacciota saa näppärästi juustohöylän avulla. Luit oikein: vesimelonia voi höylätä juuston tapaan! Tarkoitusta varten kannattaa valita kypsän napakka vesimeloni. Liian kypsästä ja mehukkaasta vesimelonista voi olla vaikea höylätä viipaleita.
Ruotsalaislehti Aftonbladetin Godare-ruokasivuilla demonstroidaan operaatio:
Jos video ei näy, katso se täältä.
Vesimelonicarpaccion höysteinä voi fetajuuston lisäksi käyttää muun muassa tuoretta minttua, sipulia ja paahdettuja siemeniä. Testasimme siementen sijaan rouhittuja, suolattuja pistaasipähkinöitä, ja makuyhdistelmä oli napakymppi!
Nappaa tästä helppo ohje: Vesimelonicarpaccio