Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Älä sorru yleiseen thairuokavirheeseen: "Ei kannata lisätä ollenkaan"

9:08Aasialaisesta ruuasta on tulossa suomalaista kotiruokaaMiten valmistetaan thaimaalainen punainen curry? Katso videolta vinkit!
Julkaistu 20.04.2025 09:44
Toimittajan kuva

Wenla Wallin

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Hyvän thaimaalaisen ruoan salaisuus piilee oikenlaisissa mausteissa. 

Viiden jälkeen -ohjelmassa vierailtiin viime viikolla Ruoka 2025 -messuilla Helsingin Messukeskuksessa ja selvitettiin herkullisen thairuoan salat. 

Finefoods -elintarvikeyrityksen avainasiakas- ja markkinointipäällikkö Sonja Blåberg jakoi omat vinkkinsä thairuoan kokkaamiseen. 

Lue myös: Tunnetko erilaiset nuudelit? Ramen, udon, soba ja muut – hittituotteiden erot

Thaimaalainen ruoka ei kaipaa lisättyä suolaa

Messukeittiössä valmistettiin punaista currya. Syvässä wokkipannussa porisi kookoskerma ja currytahna, joiden sekaan Blåberg lisäsi sokeria, limen mehua, ryppylimetinlehteä ja kalakastiketta. Blåberg sanoo umamisen kalakastikkeen tuovan ruokaan suolaisuutta.

– Suolaa ei kannata lisätä thaimaalaiseen ruokaan ollenkaan, kun currytahnassa ja kalakastikkeessa on jo suolaa.

Kalakastike ei ole tarkoitettu ainoastaan kalaruokien maustamiseen.

– Kalakastiketta voi käyttää esimerkiksi kasviruokien maustamiseen, ja esimerkiksi jauhelihakastikkeessa se toimii loistavasti.

Jos ruoasta ei halua liian tulista, kannattaa currytahnan määrää vähentää, Blåberg vinkkaa. Jos currytahnaa on sujahtanut ruokaan liikaa, voi sekaan laittaa lisää kookoskermaa.

Lue myös: Mausteseos, joka kannattaisi löytyä sinunkin maustekaapistasi

Proteiinilla ja kasviksilla vaihtelua

Tällä kertaa curryn proteiiniksi valikoitui kotimainen Hernis. Thaimaalaisittain maustettuna kasvisruoasta saa helposti maukasta, Blåberg sanoo. 

Kasviproteiinin sijaan curryn sekaan voisi laittaa esimerkiksi kalaa, broileria tai muuta lihaa.

Lopuksi curryyn heitetään reilusti kasviksia. Messuilla tarjotussa maistiaisannoksessa kasviksina oli kesäkurpitsaa, edamamepapua ja bambua. Blåberg suosittelee hyödyntämään sesongin kasviksia.

Curry on nopeasti valmista.

– Tämä valmistuu sillä välin, kun riisi tai nuudelit kypsyvät, ihan vartti menee.

Annos viimeisteltiin thaibasilikalla, joka tekee annoksesta Blåbergin mukaan täydellisen ja aidon curryn. 

Lue myös: Älä koskaan laita näitä tuoreyrttejä jääkaappiin

Tiedätkö, mitä eroa on kuminalla ja juustokuminalla? Miten tehdään täydellinen punainen curry? Katso videolta vinkit!

Lisää aiheesta:

Todellinen kalaruokien yllättäjä: "Voit tarjoilla vaikka nachojen tai ruisnappien kera"Löytyykö maustekaapistasi currya? Tätä et ehkä ole tajunnut suosikkituotteestaToimittaja testasi: Yhdellä ainesosalla saat takuuvarmasti mehukkaat broilerin rintafileetNäin saat kaupan valmiista tomaattikastikkeesta paremman makuistaYllättävä korvike parmesaanille ja tofusta helposti rapeampaa – ota talteen kasvisruokaniksit!Nappaa Pipsa Hurmerinnan vinkit! Älä tee näitä virheitä salaatin valmistuksessa: ”Salaatti menee ihan lössöksi, jos…”
RuokaMausteetAasialainen ruokaViiden jälkeenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:45
    Halloween

    Halloween-juhlien hurjat tarjoilut: Neljä helppoa ohjetta

  • Eilen12:37
    Ravintolat

    Michelin-tähtiin kohumuutos täysin puskista: "Uskon, että on voitu saada huijaamalla"

  • Eilen08:23
    Halpa vs. kallis

    Kauppojen halvimmat juustot testissä – tämä edam voitti

  • ti17:24
    Ravintolat

    Pitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide

  • ti09:34
    Ravintolat

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu