Hyvän thaimaalaisen ruoan salaisuus piilee oikenlaisissa mausteissa.
Viiden jälkeen -ohjelmassa vierailtiin viime viikolla Ruoka 2025 -messuilla Helsingin Messukeskuksessa ja selvitettiin herkullisen thairuoan salat.
Finefoods -elintarvikeyrityksen avainasiakas- ja markkinointipäällikkö Sonja Blåberg jakoi omat vinkkinsä thairuoan kokkaamiseen.
Lue myös: Tunnetko erilaiset nuudelit? Ramen, udon, soba ja muut – hittituotteiden erot
Thaimaalainen ruoka ei kaipaa lisättyä suolaa
Messukeittiössä valmistettiin punaista currya. Syvässä wokkipannussa porisi kookoskerma ja currytahna, joiden sekaan Blåberg lisäsi sokeria, limen mehua, ryppylimetinlehteä ja kalakastiketta. Blåberg sanoo umamisen kalakastikkeen tuovan ruokaan suolaisuutta.
– Suolaa ei kannata lisätä thaimaalaiseen ruokaan ollenkaan, kun currytahnassa ja kalakastikkeessa on jo suolaa.
Kalakastike ei ole tarkoitettu ainoastaan kalaruokien maustamiseen.
– Kalakastiketta voi käyttää esimerkiksi kasviruokien maustamiseen, ja esimerkiksi jauhelihakastikkeessa se toimii loistavasti.
