Täydellisen sisustuksen salaisuus: "Tee kodistasi ihanin paikka maailmassa"

Täydellisiä sisustuslehtikoteja, virheettömiä pöytäasetelmia ja klassikkokalusteita – täydellisyyden tavoittelu voi aiheuttaa paineita myös kodinsisustuksessa.

Sisustuslehdet ovat täynnä kauniita ja virheettömiä koko sivun aukeamia toinen toistaan upeimmista kodeista. Päivänvalo kiertää tilassa täydellisesti, pyykkivuoret eivät peitä lepotuoleja, vaan niillä voi oikeasti istua ja tiskipöytä ei ole täynnä kuivuneita puurokulhoja.

Täydellinen sisutuskuva toimii paremmin inspiraationa kuin mallina oman kodin sisustamisessa. Kopiomalla saa kopion – aitoa syntyy vaan, kun laittaa itsensä ja persoonansa peliin.

– Kun sisustaa kotia, pitää ajatella, että tekee kodista ihanimman paikan itselleen ja perheelleen koko maailmassa, neuvoo sisustustoimittaja ja Suomen kaunein koti -ohjelman tuomari Hanna Sumari.

Älä juokse trendien perässä!

Trendit vaihtuvat tiuhaan tahtiin, mutta niihin ei tarvitse tarttua, jos ne eivät itseään kiinnosta.

– Jos ajattelee kodinsisustusta siten, että haluaa olla edelläkävijä, on jo sudenkuopassa. Ihmiset helposti miettivät, mikä on nyt trendikästä ja sitten näkevät trendejä sisustuskaupoilla ja ostavat, jotta olisivat trendikkäitä.

Kaunis koti ei tarkoita yhtä kuin viimeisimmillä trendikalusteilla ja koriste-esineillä vuorattu koti.

– Trendit ovat ilmaisia. Jos ne sattuvat kiinnostamaan, hyödynnä niitä. Jos eivät, älä mene niihin mukaan! Sumari muistuttaa.

Sisustamisessa saa näyttää Sumarin mukaan enemmän asennetta. Täydellisyyden tavoittelun sijaan voitaisiin tavoitella aitoutta ja viihtyvyyttä.

– Tärkeintä on kuitenkin se, mitä omasta sisimmästä löytyy. Se tekee kodista viihtyisän. Ihanimpia koteja ovat ne, joista näkee, että siellä viihdytään ja sitä rakastetaan. Se on asukkaidensa näköinen koti, Sumari sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat