Mainos

Tästä syystä sinun tulisi käydä suihkussa aina ennen nukkumaanmenoa

Vaivaako unettomuus? Oikein ajoitettu iltasuihku voi ratkaista uniongelmasi kertaheitolla. 

Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että suihkussa käyminen lisää luovuutta ja synnyttää ideoita. Tämä ei suinkaan ole suihkussa käymisen ainoa hyöty, sillä ennen nukkumaanmenoa otetun suihkun on todettu nopeuttavan myös nukahtamista.

Unitutkija Dianna Augelli on tullut tutkimuksissaan siihen tulokseen, että suihkun unettava vaikutus perustuu sen rentouttavaan ja kehoa jäähdyttävään vaikutukseen.

– Et halua lämmittää itseäsi juuri ennen nukkumaanmenoa. Kehon jäähtyminen antaa meille merkin, että nyt on aika mennä nukkumaan, Augelli selittää.

Ajoita suihku osaksi iltarutiinejasi

Jos haluat saada iltasuihkusta parhaan mahdollisen hyödyn irti, suihku kannattaa ajoittaa tarkkaan. Optimaalisin ajoitus on tutkijan mukaan yhdeksänkymmentä minuuttia ennen haluttua nukahtamisaikaa. Tässä ajassa elimistömme vuorokausirytmiä säätelevät signaalit alkavat viestiä meille uneliaisuudesta. 

Heti lämpimän suihkun jälkeen saatat tuntea olosi valppaaksi, aktiiviseksi ja kenties luovaksi, mutta hetken päästä jäähdytysprosessin käynnistyttyä elimistösi alkaa valmistautua lepoon.

Toinen hyvä puoli tässä puolessatoista tunnissa on se, että olet ehtinyt kuivua ja tyynysi pysyy kuivana.


Lähde: Women’sHealth 

***

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.