Tässäkö taas hyvä syy juoda olutta? Pullo päivässä voi parantaa miesten hedelmällisyyttä

3:35

Maltillinen alkoholinjuonti voi parantaa miehen hedelmällisyyttä, väittää uusi italialaistutkimus. Tutkimuksesta uutisoivat New York Post ja The Daily Mail.

Katso yllä olevalta videolta, millaiset asiat heikentävät hedelmällisyyttä!

Pullo olutta tai lasi viiniä ei välttämättä ole negatiivinen asia. Ainakaan silloin, jos lastenhankinta on mielessä.

Tuore tutkimus nimittäin kertoo, että miehet, jotka juovat oluen tai lasin viiniä päivässä, ovat hedelmällisempiä kuin miehet, jotka juovat enemmän tai vähemmän alkoholia.

Andrology -julkaisussa ilmestyneen italialaistutkimuksen mukaan maltillisesti alkoholia käyttävillä miehillä oli enemmän ja vahvempia siittiöitä.

Maltilliseksi tutkimuksessa laskettiin 4–7 alkoholiannoksen juominen viikossa.

Runsas alkoholinkäyttö ei edelleenkään suositeltavaa

Tutkimuksessa haastateltiin yhteensä 323 miestä heidän alkoholinkäytöstään. Miehiltä otettiin myös spermanäytteet, jotka analysoitiin.

Tutkimuksen mukaan rypäleiden antioksidantit sekä oluen humalasta löytyvä xanthohumol-aine voisivat parantaa spermaa suojaamalla soluja vaurioilta.

Linkki maltillisen juomisen ja hedelmällisyyden välillä on kuitenkin kiistelty, sillä varsinkin runsas alkoholinkäyttö on yhdistetty sperman laadun heikkenemiseen. Asiantuntijat eivät suosittelekaan humalahakuista juomista, jos lasten hankinta on mielessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja