Mainos

Tässäkö ratkaisu etanaongelmaan? Ruotsalaispojilta huikea keksintö

Ruotsalaisten koulupoikien keksintö voi ratkaista pian puutarhassa vallitsevan tappajaetanaongelman. 

Tappajaetanaksi kutsuttu haitallinen etanalaji on viime vuosina levittäytynyt nopeasti Pohjolaan aiheuttaen harmia monella puutarhanomistajalle. Tappajaetanat kehotetaan yleensä hävittämään tappamisen jälkeen muun jätteen mukana.

Ruotsalaispojat ovat nyt luoneet uuden upean keksinnön, jonka avulla nämä epätoivotut vieraat voidaan hävittää entistäkin tehokkaammin. 

Nopea, helppo ja ympäristöystävällinen

Tämän ympäristöystävällisen työkalun avulla etanat voidaan tappaa ja haudata ainoastaan yhdellä liikkeellä. Työkalun nuoret keksijät Philip Lökholm ja Daniel Nikolov saivat idean työkaluun koulukurssilta, jossa heille annettiin mahdollisuus yhtiön perustamiseen. He pyörittelivät päässään lukuisia ideoita, mutta huomattuaan kuinka kyllästynyt heidän vanhempansa olivat puutarhassa pyöriviin etanoihin, he keksivät luoda ainutlaatuisen puutarhatyökalun.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Pojat ryhtyivät tarkastelemaan markkinoilla tällä hetkellä olevia ratkaisuja tappajaetanoita vastaan. He huomasivat pian, että näillä kaikilla välineillä oli yksi yhteinen piirre; etanat piti hävittää tappamisen jälkeen.

Espanjansiruetana eli tappajaetana on suurikokoinen etanalaji, joka on luokiteltu erittäin haitalliseksi vieraslajiksi. Tälle etanalle kelpaa ruoaksi lähes kaikki aina elävistä ja kuolleista kasveista raatoihin saakka. 

– Monet ihmiset ovat kertoneet, että he eivät poimi tappajaetanoita maasta, sillä ne ovat niin vastenmielisiä, Lökholm kertoo.

Ratkaisu tähän ongelmaan löytyi ruostumattomasta teräksestä valmistetusta kepistä, jonka toisessa päässä oleva terä tappaa etanan leikkaamalla sen kahtia. Kepin avulla terän maahan tekemä reikä levitetään pieneksi kuopaksi, johon etana haudataan. Koko prosessi kestää vain 5–7 sekuntia.

Työkalu voi saada nurmikkosi kasvamaan

Kun etanat haudataan maanpinnan alapuolelle, ne eivät houkuttele paikalle toisia yksilöitä. Näin sen sijaan kävisi, jos etanat jätettäisiin tapettuna nurmikolle.

Työkalu voi myös saada nurmikkosi kasvamaan.  Maahan tehty reikä antaa nurmikolle happea ja maassa hajoava etana ravinteita. 

Pojat toivovat, että tuotetta saataisiin pian myyntiin laajemmalle asiakaskunnalle. Tämä voi olla hyvinkin pian mahdollista, sillä keksijät kertovat olleensa yhteydessä tuotteesta kiinnostuneeseen jälleenmyyjään. 

Video: Mielenkiintoisesta videosta selviää, mitä kaikkea tavaraa ihmiset oikein pudottavat viemäriin. Katso ja ylläty! 


Lähde: Expressen 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja