Tässäkö helpoin tapa pudottaa painoa? Ei sisällä dieettiä tai liikuntarääkkiä

Haluatko pudottaa painoa ilman tiukkaa ruokavaliota tai lenkkipoluilla ravaamista? Tutkimusten mukaan se voi olla hyvinkin mahdollista. 

Useimmat laihduttajat korvaavat sokeripitoiset mehut ja virvoitusjuomat vedellä karsiakseen turhia kilokaloreita. Kaloreiden karsimisen lisäksi tämä tapa voi olla hyödyksi myös monella muulla tapaa. Tutkijat ovat nyt tehneet joukon mielenkiintoisia havaintoja siitä, kuinka suuri rooli veden juonnilla voi olla painonpudotuksessa. 

Joukko Hollannin yliopiston tutkijoita selvitti, kuinka eri vesimäärät vaikuttavat aivoihimme. Tutkimuksessa koehenkilöitä pyydettiin nauttimaan ateriankorvikepirtelö, jonka jälkeen heille annettiin vettä joko 50 millilitraa tai 350 millilitraa. Magneettikuvauksen avulla seurattiin, kuinka neste vaikutti heidän vatsaan ja aivoihinsa.  

Tutkimuksessa selvisi, että koehenkilöt jotka olivat juoneet enemmän vettä, tunsivat itsensä täydemmiksi kuin vain kulauksen vettä juoneet. Myös aivotoiminnan todettiin olevan vilkkaampaa runsaasti vettä nauttineilla henkilöillä.

Usean kilon painonpudotus pelkän veden avulla? 

Tämä Hollannissa tehty selvitys ei suinkaan ole ainoa tutkimus, joka on löytänyt positiivisen yhteyden veden juomisen ja aterioinnin väliltä. Birminghamin yliopiston viime vuonna julkaistu tutkimus paljasti, että veden juominen puoli tuntia ennen ateriointia auttoi koehenkilöitä pudottamaan painoaan jopa neljä kiloa kolmen kuukauden aikana.

Tutkimuksessa vertailtiin kahta ryhmää, joiden liikuntatottumukset eivät eronneet huomattavasti toisistaan. Toisen ryhmän jäsenet joivat kaksi lasillista vettä ennen päivän pääateriaa, kun toiset ryhmän jäsenet jättivät puolestaan veden juomatta. Vettä juoneet ryhmäläiset söivät aterioillaan vähemmän kilokaloreita ja tunsivat itsensä pidempään kylläisiksi.

Tutkijoiden mukaan on merkittävää huomata, että pelkällä veden juomisella voi olla näin suuri merkitys painonpudotukselle.

Jos liikunta ei innosta, pyri juomaan edes vettä. Tällä edullisella laihdutuskonstilla voi olla merkittävä vaikutus vyötäröösi.

Veden juonnin lisäksi laihduttajan kannattaa kiinnittää huomiota myös annoskokoihin. 

1:29

Lähde: BusinessInsider 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja