Terveellisillä, mutta prosessoiduilla ruoilla ei saavuttanut samanlaista painonpudotusetua prosessoimattomaan ruokaan verrattuna.
Paino putoaa enemmän, jos ruokavalioonsa valitsee vain vähän prosessoituja ruokia ultraprosessoitujen sijaan. Näin myös siinä tapauksessa, että valitut ultraprosessoidut ruoat olisivat niin sanotusti parempilaatuisia, kertoo CNN.
– Uusi tutkimus osoittaa, että vaikka ultraprosessoitu ruokavalio täyttäisi ravintosuositukset, ihmisten paino putoaa silti enemmän, jos he syövät minimaalisesti prosessoitua ruokaa, tutkimusta aiheesta tehnyt Kevin Hall kuvaa.
Lue myös: Himo roskaruokaan voi yltyä riippuvuudeksi – "Olemme yhteisesti vastuussa siitä, että tuhoamme kansanterveyttä"
Jokaiselle päivälle oli tarjolla 4000 kilokaloria
Tutkimus julkaistiin Nature Medicine -lehdessä. Mukana olleille 55 koehenkilöille tarjottiin maksutta joko ultraprosessoituja tai vain hyvin vähän prosessoituja aterioita ja välipaloja. Yhtä ruokatyyppiä syötiin kahdeksan viikkoa, jonka jälkeen syötiin neljä viikkoa normaalisti. Sitten ruokavaliot vaihdettiin päikseen.
