Tarkkana nukkumaan mennessä! 7 asiaa, jotka voivat pilata seksielämäsi

2:27

Parisuhdeterapeutit kehottamaan muuttamaan tiettyjä tapoja, jos makuuhuoneen mielii pitää seksikkäänä paikkana.

Yllä olevalla videolla pohditaan, mikä on seksin yleisin ongelma.

Makuuhuoneen tulisi olla pyhitetty pariskunnan omaksi paikaksi. Kiireinen arki voi kuitenkin helposti tulla tuon idyllin tielle. Ennen nukahtamista tulee vastattua työsähköposteihin tai päästettyä lapset nukkumaan vanhempien väliin.

Tietyt haitalliset tavat usein toistettuna voivat kuitenkin vahingoittaa avioliittoa, terapeutit varoittavat Huffington Post -sivustolla. Lue, mitkä tavat kannattaa kitkeä heti alkuunsa, jos mielii pitää kiinni läheisyydestä.

1. Keskustelette sängyssä päivän aikatauluista

Chicagolainen terapeutti Danielle Kepler suosittelee jättämään epäseksikkäät keskustelut, vaikkapa siitä, kuka maksaa puhelinlaskun tai noutaa sukulaiset lentokentältä, toiseen tilanteeseen.

– On selvää, että pariskuntien täytyy keskustella päivän logistiikasta – jonkun täytyy hakea lapset tai suunnitella huomisen päivällinen –, mutta ei makuuhuoneessa. Tällaisessa keskustelussa on jotain, joka hävittää läheisyyden ja romantiikan huoneesta, Kepler perustelee.

2. Otatte puhelimet vuoteeseen

Psykoterapeutti Alena Gerst kannustaa jättämään puhelimen kauas sängystä.

– Kun olet puhelimellasi tai pelaat peliä, syvennyt niin nettimaailmaan, että tuntuu kuin ihminen, jonka kanssa jaat vuoteen, ei olisi edes siinä, Gerst sanoo.

– Kun kumppanisi sanoo jotain tai pyytää huomiotasi, et ehkä edes kuule häntä tai käsket häntä odottamaan, koska olet liian kiireinen ruutua tuijottaessasi. Se ei ainakaan kannusta läheisyyteen.

3. Annatte lasten tai koiran ryömiä sänkyyn kanssanne

Pienten lasten vanhemmille on väistämätöntä, että sänky täyttyy joskus painajaisia nähneistä tai hellyyttä muuten vain halajavista lapsista. Terapeutti Kurt Smith suosittelee kuitenkin pitämään huolta siitä, ettei tästä tule tapa.

– Asiakkainani on ollut miehiä, jotka ovat valittaneet menneensä sänkyyn ja heidän kumppaninsa on siellä nukkumassa lapsen kanssa, ja se vain muuttaa sen, miltä makuuhuone heistä tuntuu – se ei ole enää heidän huoneensa, Smith kertoo.

– Tästä voi helposti tulla syy katkeruudelle, ristiriidoille ja kumppanien välisen yhteyden katkeamiselle.

Smith suosittelee pitämään myös lemmikin pois sängystä.

– Asiakkaat ovat valittaneet hajusta ja fyysisestä esteestä, jonka lemmikki sängyssä aiheuttaa. Siitä tulee ongelma, jos kamppailet saadaksesi hyvät yöunet tai et tunne oloasi läheiseksi kumppanin kanssa, koska koira on sängyssä.

4. Makuuhuone on epäjärjestyksessä

Pyykkikasat, likaiset sukat ja käsilaukut tuntuvat vain kerääntyvän makuuhuoneen nurkkiin. Sängyssäkin saattaisi kuitenkin herkästi tapahtua muutakin kuin nukkumista, jos nurkat siistittäisiin.

– Sotku tappaa läheisyyden. Eräs mies kertoi minulle viime viikolla, että heidän makuuhuoneensa ei ole sotkun vuoksi järin romanttinen tai läheisyyteen houkutteleva hänelle. Hän myönsi olevansa osasyyllinen siihen, Smith kertoo.

5. Työnteko makuuhuoneessa

Terve tasapaino työn ja muun elämän välillä saavutetaan helpommin, jos työasiat pidetään pois makuuhuoneesta. Jos työsähköpostiin tai pomon puheluun on pakko vastata, se kannattaa tehdä toisessa huoneessa.

– Haluat yhdistää sängyn ja makuuhuoneen rauhaan ja romantiikkaan, et työstressiin, Kepler sanoo,

– Tee itsellesi, nukkumistavoillesi ja kumppanillesi palvelus ja pidä makuuhuone työvapaana alueena.

6. Makuuhuoneesta on tullut toinen olohuone

Toisinaan vanhempien huoneestaa tulee kodin toinen televisiohuone. Lapsista on hauskaa katsoa piirrettyjä vanhempien huoneessa, sillä sinne ei aina ole pääsyä. Smith suosittelee kuitenkin siirtämään hauskanpidon olohuoneeseen.

– Lukuisat puolisot ovat kertoneet minulle rakastavansa lapsiaa, mutta vihaavansa sitä, että ovat menettäneet yksityisen tilan kodistaan. Makuuhuoneesta voi helposti tulla lasten leikkihuone, mutta jos arvostat viihtyisyyttäsi, sinun pitäisi estää se.

7. Katsot tai luet uutisia sängyssä

Parisuhteen vuoksi kannattaisi vastustaa kiusausta lukaista viimeisimmät uutiset juuri ennen nukkumaanmenoa.

– On luonnollista haluta maata sängyssä ja päästä kärryille päivän uutisista. Ongelma on siinä, että sinun pitäisi kiinnittää huomiosi rauhalliseen aikaanne ja kumppaniisi. Päivän uutiset, erityisesti nykyisinä sekasortoisina aikoina, voivat järkyttää ja laukaista stressireaktion, varoittaa Gerst.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja