Eronneet miehet paljastavat, mitä toivoisivat tehneensä toisin liittonsa aikana: ”Toivoisin, että olisin mennyt sänkyyn samaan aikaan kuin vaimoni”

4:22

Eronneet miehet paljastivat Huffington Postille, mitä toivoisivat tehneensä toisin avioliittonsa aikana.

Ensimmäiset vuodet ovat avioliiton riskiaikaa. Lisää aiheesta yllä olevalla videolla.

Kun avioliiton päättymisestä on kulunut jo tovi, voi näkemys siitä, mikä eron aiheutti, selkiytyä mielessä.

Jälkiviisaana on helppo todeta, millaisiin virheisiin itse on sortunut. Vaikkei vanhaan suhteeseen olisi palaamista, voi näistä oivalluksista olla paljon apua seuraavassa parisuhteessa.

Huffington Post kyseli eronneilta miehiltä asioista, joita nämä toivoisivat tehneensä toisin ollessaan vielä naimisissa.

Toivoisin, että olisin mennyt sänkyyn samaan aikaan kuin vaimoni

– Aloimme nukkua eri huoneissa, mutta sitä ennenkään emme menneet sänkyyn yhtä aikaa, kertoo Adam Petzold.

Adam tarkentaa, että pari kyllä harrasti seksiä, mutta nukkumaan he eivät menneet samaan aikaan.

– Valvoin myöhään ja rentouduin katselemalla suosikkiohjelmaani, ja hän meni sänkyyn aikaan, jota pidin hullun aikaisena nukkumaanmenoaikana.

Adam sanoo oppineensa, että lopettamalla päivän yhdessä voisi hoivata aivan erityistä läheisyyttä. Mies uskoo, että pariskunnan välinen side tiukentuisi tuollaisella yhteisellä hetkellä.

Toivoisin, että olisin tehnyt enemmän korjatakseni parisuhteen, kun vielä olisin pystynyt siihen

– Suurin katumukseni avioeroni alusta kolme vuotta sitten tähän päivään on se, etten yrittänyt lujemmin ennen kuin asiat alkoivat mennä kohti avioeroa, toteaa Derick Turner.

Derick kertoo muuttuneensa omahyväiseksi ja etäiseksi ja lakanneensa välittämästä.

– Vaikka avioero oli oikea valinta näin jälkikäteen ajateltuna, kadun, että päästin sen siihen pisteeseen. Kyllä, olimme onnettomia avioliitossamme, mutta lapseni ja 'normaali' perhe-elämä eivät ole enää koskaan samanlaisia, ja ehkä olisin voinut estää sen.

Toivoisin, että olisin puhunut enemmän sen sijaan, että patosin tunteeni

– On niin paljon asioita, joita ymmärrän, että olisin voinut tehdä paremmin, mutta jos pitäisi valita vain yksi, se olisi se, että pysyin hiljaa kaikista murheista, mitä minulla oli. Olipa se sitten jotain vakavaa, kuten yhteen muutto ennen kuin olin siihen valmis, tai jotain vähemmän vakavaa, kuten hänen parsakaaliruokansa syöminen, vaikka se sai minut yökkäämään, minusta tuntui jotenkin epälojaalilta jakaa apeuteni, kertoo Craig Tomashoff.

Jälkiviisaana Craig on huomannut, että todellisten tunteiden osoittaminen olisi ollut rehellistä.

– Eivätkä avioliitot ole mitään ilman rehellisyyttä.

Craig huomauttaa, että jos pettymyksensä henkilökohtaista valintaansa kohtaan selittää kumppanille heti, tekee se itsestä läpinäkyvän ja antaa kumppanille mahdollisuuden nähdä, mitä toivoisit voivasi tehdä yhteyden vahvistamiseksi.

– Jos pysyt hiljaa murheistasi, osoitat luottamuksen puutetta, joka loppujen lopuksi rikkoo parisuhteen.

Toivoisin, että olisin odottanut naimisiinmenoa pidempään

Michael Cheshire kertoo toivovansa, ettei olisi mennyt naimisiin niin nuorella iällä. Michael huomauttaa, ettei hänellä vielä silloin ollut mitään käsitystä siitä, kuka hän itse oli. Lapsuuden kokemustensa vuoksi hänellä oli tapana esittää, että kaikki oli hyvin, vaikkei olisi ollutkaan.

– Tämä oli sekä epätervettä minulle henkisesti että täysin epäreilua nuorelle vaimolleni silloin.

Vuosien kulussa Michael alkoi ymmärtää, kuka oli, ja pariskunta kasvoi sellaisiksi ihmisiksi kuin heidän oli tarkoituskin.

– Nuo ihmiset olivat parempia ystäviä kuin kumppaneita parisuhteessa.

Toivoisin, että olisin todella kuunnellut häntä, koska hän halusi vain tulla kuulluksi

– Avioero oli kivulias herätys minulle, kertoo Gerald Rogers.

Gerald kertoo Huffington Postille ymmärtäneensä vasta avioeron myötä, miten käyttäytyi vaimonsa kanssa.

– Kun katson taaksepäin, huomaan, että 16 vuoteen mahtui tuhansia virheitä, joita tein. Useimmat niistä olivat pieniä. Muutama oli isompi, mutta virhe, joka maksoi minulle eniten, oli kyvyttömyyteni todella kuunnella.

Gerald kertoo, ettei ymmärtänyt, että vaimon suurin tarve oli tuntea olonsa kuulluksi ja ymmärretyksi. 

– Sen sijaan aina, kun hän oli poissa tolaltaan, olin puolustuskannalla, yritin korjata asian tai lähdin pois ja välttelin häntä toivoen, että hän pääsisi yli siitä.

Geraldin mukaan hänen ylpeytensä ja kyvyttömyytensä ymmärtää vaimon näkökulmaa maksoi paljon läheisyyden ja luottamuksen kannalta.

– Uskon todella, että jos olisin vain kyennyt olemaan läsnä hänen kanssaan ja kunnioittavampi hänen tunteitaan kohtaan, olisimme selvinneet kaikista muistakin ylä- ja alamäistä. Mutta koska en asettanut häntä etusijalle, päädyin menettämään hänet lopullisesti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja