Tarja Turunen levytti tytär sylissään

Laulaja Tarja Turunen-Cabuli julkaisee kolmen vuoden tauon jälkeen uuden studioalbumin Colours In The Dark.

Albumilta löytyvässä Never Enough -kappaleessa on erikoinen alku. Ihan jokaiselta kansainvälisesti menestyvältä albumilta ei löydy kappaletta, jonka alussa kuuluu huuto "yy-kaa-koo-nee", silkalla suomen kielellä siis.

– Siitä väännettiin tuottaja Tim Palmerin kanssa, että jätetäänkö se tosiaan mukaan lopulliseen versioon. Minä sanoin, että ei kyllä jätetä. Palmer puolestaan perusteli sen jättämistä levylle sanomalla "Tarja, you sound so sexy". No, se oli siinä sitten, Tarja Turunen-Cabuli kertoo.

Omien levyjen lisäksi Tarja Turunen-Cabulin ääntä on kuultu ja kuullaan myös menestyneiden rockveteraanien levyillä. Esimerkiksi kolme vuotta sitten hän vieraili saksalaisen Scorpionsin albumilla Sting In The Tail.

Suomalaisartisti piipahti myös tänä vuonna julkaistulla Mike "Tubular Bells" Oldfieldin levyllä Tubular Beats. Hän on mukana kappaleessa Never Too Far.

– Kun lauloin osuuteni, minulla oli viiden kuukauden ikäinen tyttäreni sylissäni. Tyttö oli koko ajan hereillä, mutta ei päästänyt äänityksen aikana ääntäkään. Kuunteli vain, Turunen-Cabuli kertoo Naomi-tyttärestään.

– Tyttö taitaa muutenkin olla kiinnostunut laulamisesta. Joskus kun avaan kotona ääntäni, tyttö alkaa myös avata ääntään, hän jatkaa.

Kaksoiskansalaisuuksien perhe

Tarja Turunen-Cabulin palkintokaapista löytyy niinkin omituinen kapistus kuin tuplaplatinalevy Venäjältä. Hän on muutenkin nauttinut Venäjällä melkoista suosiota, joka edelleen on kasvamaan päin.

Kaksi vuotta sitten Turunen-Cabuli esiintyi Venäjän Samarassa Rock On Volga -festivaaleilla. Yleisömäärä oli hulppeat 250 000 ja vielä jokunen päälle.

– Siellä oli uskomaton tunnelma. Kun saavuimme paikalle, sitä joutui jo siinä vaiheessa ihmettelemään, että kuinka hirveästi väkeä täällä onkaan. Yleisöä riitti niin pitkälle kuin lavalta pystyi näkemään, yleisöjoukko oli kuin valtameri. Ei sitä kunnolla voinut edes käsittää, hän muistelee.

Laulajan esiintyminen Samarassa on saanut runsaasti kiitosta osakseen.

– Festivaalin jälkeen joku siellä kirjoitti, että Tarja ei ole enää pelkästään suomalainen, hän on nyt myös venäläinen.

Tuohan haiskahtaa jo kaksoiskansalaisuudelta. Niitä Turunen-Cabulin perheessä tosin riittää muutenkin.

– Jos minulla olisi kaksoiskansalaisuus, sen jälkeen meidän perheessä kaikilla olisi. Miehelläni on Argentiinan ja Espanjan kansalaisuudet, tyttärelläni Argentiinan ja Suomen.

(STT–ANTTI EEROLA–MTV3)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja