Tarja Turuselta "halloween-joululevy", jota esitetään elokuvateattereissa ympäri maailmaa – "Kyllähän se kuulostaa aika hullulta"

Tarja Turuselta uutta musiikkia – tällaiset ovat tunnelmat ennen joulukiertuetta 8:26
Tarja Turusen uudella levyllä kuullaan myös artistin oma sävellys!

Soolouraa tekevä Tarja Turunen lähtee joulukuussa kiertueelle. Uudella levyllä on myös yksi hänen oma sävellyksensä.

Kansainvälistä soolouraa tekevältä Tarja Turuselta ilmestyi uusi joulualbumi ja edessä on joulukiertue, johon kuuluu myös neljä keikkaa Suomessa. MTV Uutiset jututti Espanjan Andalusiassa asuvaa Turusta tulevan albumista ja kiertuetta edeltävistä tunnelmista. Katso taltiointi suorasta lähetyksestä yltä.

Uudella levyllä elokuvamaisuutta, mutta ei synkistelyä

Viime viikolla ilmestynyttä uutta albumiaan Turunen kuvailee näin:

– Ei ole kyse synkistelystä, vaikka titteli sanoo ”Dark Christmas”, Turunen sanoo.

Levyn Turunen kuvailee olevan hyvin elokuvamaailmallinen. Lisäksi Suomi on ollut albumin inspiroiva tekijä, Suomen luonto sekä tämä pimeä vuodenaika.

Turunen kertoo, että levyllä soi hyvin tunnettuja kansainvälisiä kappaleita. Mukana on myös yksi Turusen oma sävellys eli "Dark Christmas".

– Mutta sovitukset ovat äärimmäisen eri tavalla tehtyjä, aika halloween-elokuvaa, Tim Burton kind of! Turunen kuvailee.

Joulu merkitsee Turuselle paljon

Kyseessä ei suinkaan ole Turusen ensimmäinen joululevy. Joululla on aina ollut artistille suuri merkitys.

Kun Turusen äiti 20 vuotta sitten nukkui pois, hän  huomasi, että joulun merkitystä pitää hieman hakea. 

– Musiikki oli siinä hetkessä minulla apuna, niin kuin se on ollut kaikissa huonoimmissa hetkissä mukana.

– Olen huomannut, että musiikilla on niin valtava vaikutus. Sen takia olen alkanut tehdä joulualbumeita, koska tiedän, että en ole se ainoa ihminen, joka ei välttämättä nauti joulumusiikkiralleista, jotka soivat supermarketeissa päivät pitkät ja se tulee korvistakin ulos jossain vaiheessa, hän sanoo.

Turunen kertoo halunneensa tehdä versioita, jotta ihmiset voisivat nauttia musiikista, koska musiikilla on terapeuttinen vaikutus. Ihmiset myös kärsivät pimeänä aikana pohjolassa valon puutteesta ja musiikki voi olla suuri apu tähän tilanteeseen.

Suuri jouluinen työrupeama

Jokaisesta albumin kappaleesta on tehty myös musiikkivideo ja tulossa on elokuvakin. Kuinka työläs rupeama tässä oli taustalla?

– Kyllähän se kuulostaa aika hullulta, että kyse on kuitenkin joulualbumista, Turunen sanoo.

Turunen sanoo suoraan panostavan enemmän omiin rock-albumeihinsa, mutta tämän levyn kohdalla saksalainen levy-yhtiö halusi panostaa kovasti. Videot kuvattiin Puolassa.

Turunen kertoo, että näytöksiä on ollut Suomessa sekä myös muualla maailmassa. Näytöksiä lisätään vielä ennen joulua Väli-Amerikassa. 

– Ihan mieletöntä, että leffafirmat ja ylipäätään elokuvateatterit lähtivät tekemään tätä mun kanssa, koska en hirveän montaa artistia tiedä, jotka olisivat esittäneet joulualbumiaan elokuvateatterissa.

Konserttikiertueella neljä pysähdystä Suomessa

Turusen joulukiertue starttaa 3. joulukuuta Bulgariasta. Romanian kautta matka jatkuu Saksaan ja Suomeen. Täällä Turunen konsertoi Salossa, Tampereella, Kuusankoskella ja Kerimäen Kirkossa. 

– Kerimäen kirkkoon pääsen laulamaan ensimmäistä kertaa, aivan ihanaa, hän hehkuttaa.

Konserttikiertue päättyy Tshekkiin 21. päivä joulukuuta. Sen jälkeen Turunen suuntaa joulunviettoon.

Turunen asuu nykyisin Espanjassa. Yllä olevalla videolla hän kertoo lisäksi, millaista on viettää joulua Espanjassa ja mitä suunnitelmia hänellä itsellään on kiertueen päätyttyä joulunpyhiksi.

Lue myös:

    Uusimmat