Tampa Bayn supertähti kritisoi rajusti NHL:n pudotuspelisysteemiä – ”Se ei ole oikein”

Tampa Bay Lightningin supertähti Steven Stamkos ei ole NHL:n nykyisen pudotuspelijärjestelmän suurin ystävä.

NHL:n pudotuspelit pelataan läntisen ja itäisen konferenssin sisäisinä. Jokaisesta neljästä divisioonasta kolme parasta joukkuetta etenevät pudotuspeleihin. Tämän lisäksi kaksi joukkuetta kummastakin konferenssista voivat lunastaa pudotuspelipaikan niin sanotulla villillä kortilla.

Divisioonavoittajat kohtaavat villillä kortilla paikkansa lunastaneet joukkueet, mutta muuten pudotuspeliparit määräytyvät divisioonan sisäisesti. Läntinen ja itäinen konferenssi pelaavat omat sisäiset pudotuspelinsä, joiden voittajat kohtaavat lopulta Stanley Cupin finaalissa. Stamkos ei kuulu nykyisen systeemin suurimpiin kannattajiin, mutta näkee tilanteen myös NHL:n näkökulmasta.

– Sinun täytyy voittaa parhaat joukkueet joka tapauksessa, oli se sitten avauskierroksella tai konferenssifinaaleissa. Ymmärrän heidän ajattelutapaansa markkinoinnin näkökulmasta, sillä he haluavat paikallistaistoja heti alusta alkaen, Stamkos toteaa TSN:n mukaan.

Tällä kaudella itäistä konferenssia ovat hallinneet Tampa Bayn lisäksi Boston Bruins ja Toronto Maple Leafs. Kaikki kolme huippujoukkuetta pelaavat samassa divisioonassa, joten yksi kärkijoukkue putoaa jo avauskierroksella, mikä ei Stamkosin mielestä ole reilua.

– En usko sen olevan kaikista reiluin tapa.

– Pelaat 82 peliä kauden aikana, ja yrität sijoittua niin korkealle kuin mahdollista, jotta saisit edun pudotuspeleihin. En usko, että se on etu Torontolle tai Bostonille, että ehkä koko liigan kolme parasta joukkuetta tulevat yhdestä divisioonasta, joten he joutuvat pelaamaan niistä yhtä joukkuetta vastaan jo avauskierroksella. Minusta se ei ole oikein, Stamkos kritisoi.

NHL:n runkosarjaa on pelaamatta vielä joukkueesta riippuen noin 11-13 ottelua. Runkosarjan viimeinen ottelukierros pelataan 7. huhtikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat